Francúzsky dresing

Francúzsky dresing
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Klasický dresing na zeleninové šaláty.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

250 ml olivový olej
citrónová šťava
1/4 lyžičky vojtěška v prášku
1/4 lyžičky morské riasy
med
morská soľ

Postup varenia podľa receptu

V miske si rozmiešame olivový olej s medom a citrónovou šťavou.

K tomu pridáme vojtěšku a morské riasy. Spolu všetko vyšľaháme, kým nám nevznikne ťahavá hmota.

Dresing potom dochutíme soľou podľa chuti a rovno ho môžeme pridávať do šalátov.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Francúzsky dresing

Francúzsky dresing je obľúbená omáčka používaná najmä na ochutenie šalátov. Jeho základ tvorí ocot, olej, horčica a med, ktoré tvoria jemnú, sladkokyslú chuťovú harmóniu. Často sa pridáva cesnak alebo jemne nakrájaná šalotka na zvýraznenie chuti. Tento dresing je vďaka svojim ingredienciám ľahký a zároveň veľmi chutný, čo ho robí ideálnym doplnkom pre čerstvú zeleninu. Francúzsky dresing sa jednoducho pripravuje doma, umožňuje prispôsobenie chuti podľa osobných preferencií a je skvelou voľbou pre tých, ktorí ocenia jemné a sofistikované chute.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.2/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Francúzsky, Šalát, Vegetariánske, Prílohy
Štítky:

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Francúzsky dresing.

Pridať komentár