Francúzska bageta

Francúzska bageta
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Pripravíme si všetky suroviny na cesto a následne zmiešame dokopy a vyhnietime si cesto, ktoré potom dáme stranou asi na 15 minút odpočívať.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

800 g hladká múka
450 ml mlieko
1,5 lyžice med
1,5 čajovej lyžičky soľ
1/2 kocky kvasnice
1,5 čajovej lyžičky cukor

Postup varenia podľa receptu

Rozdelíme si na 4 rovnomerné diely, z ktorých vyvaľkáme dlhšie bagety. Tieto pokladáme na vymastený alebo papierom na pečenie vyložený plech. Z vrchu ich ľahko narežeme a necháme na 45 minút vykysnúť. Medzitým si predhrejeme rúru na 180°C, kam na dno položíme nádobku s vodou.

Potom, čo nám bagetky vykysli, vkladáme ich do rúry a asi 20 minút pečieme, kým nám nezlatej.

Po vybratí bagiet potrieme vlažnou vodou a necháme vychladnúť.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Francúzska bageta

Francúzska bageta je ikonický chlieb, ktorý sa vyznačuje svojou chrumkavou kôrkou a mäkkým, nadýchaným stredom. Tento tradičný chlieb, vyrábaný z jednoduchých ingrediencií, ako sú pšeničná múka, voda, soľ a kvások, sa pečie niekoľko hodín pred podávaním. Bageta je obľúbená nielen ako príloha k jedlám, ale aj ako základ pre sendviče typu "baguette". Jej dĺžka a tvar, typicky okolo 65 cm, z nej robia ideálnu voľbu na zdieľanie alebo jednoduché občerstvenie na cestách. Bezpochyby je neoddeliteľnou súčasťou francúzskej kultúry a gastronomie.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.2/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Francúzsky, Pečivo
Štítky: Francúzska kuchyňa, príloha, vegetariánsky recept

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Francúzska bageta.

Pridať komentár