Šopský šalát

Šopský šalát
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Tento recept je na prípravu 2 porcií pôvodom bulharského pôvodu. Olúpanú uhorku a umyté rajčiny nakrájame na kúsky. Opečieme papriky a nadrobno nakrájame spolu s olúpanou cibuľou, petržlenom a čerstvou paprikou.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

1 ks cibuľa
10 dkg balkánsky syr
10 dkg rašelinová uhorka
1 ks paprika
2 ks pečené papriky
3 g petržlenová vňať
4 ks paradajka
soľ
bulharské korenie
olivový olej

Postup varenia podľa receptu

Všetko dohromady premiešame a na tanieri pokvapkáme olivovým olejom, posypeme bulharským korením a navrch nadrobíme balkánsky syr. Zdobíme petržlenom.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Šopský šalát

Šopský šalát je typický balkánský šalát, ktorý pochádza z Bulharska. Skladá sa prevažne z čerstvých ingrediencií, ako sú paradajky, uhorky, paprika a cibuľa. Všetky tieto suroviny sa nakrájajú na kocky a zmiešajú dohromady. Šalát sa zvyčajne dochucuje olivovým olejom, octom a soľou. Na vrchu sa často posype strúhaným feta syrom, čo dodáva šalátu krémovú chuť. Šopský šalát je obľúbenou súčasťou mnohých jedálnych lístkov v reštauráciách a je obľúbený pre svoju čerstvosť a výživnosť.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.3/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Šalát, Vegetariánske, Zeleninové
Štítky: Bulharská kuchyňa, šalát, vegetariánsky recept

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Šopský šalát.

Pridať komentár