Zemiakový šalát

Pridať recept na zemiakový šalát si vyžaduje od autora odvahu, pretože každá rodina má svoj vlastný, ten najlepší a nezabudnuteľný. Ale ak…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
500 g v šupke uvarených zemiakov
200 g šunkovej salámy
2 pórové nátierky
150 g nakladaných červených paprík
1/4 l majonézy
soľ
mleté korenie
pertzlenová vňať
Postup varenia podľa receptu
Omyjeme zemiaky, nakrájame ich na plátky a potom na tenké prúžky.
Salám rovnako nakrájame na tenké plátky.
Pórok umyjeme a nakrájame na tenké pruhy.
Papriku očistíme a nakrájame na tenké prúžky.
Všetko dôkladne zmiešame, pridáme majonézu, osolíme a okoreníme, a potom necháme chvíľu odležať. Pred servírovaním posypeme zemiakový šalát nasekanou petržlenovou vňaťou.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Zemiakový šalát
Zemiakový šalát je obľúbené jedlo, ktoré sa tradične pripravuje z varených zemiakov, nakladaných uhorkami, cibulou a majonézou. Tento osviežujúci šalát sa často podáva ako príloha k mäsu, najmä pri oslavách a rodinných stretnutiach, ako sú Vianoce alebo Veľká noc. Variácie receptov zahŕňajú aj pridanie vajec, jabĺk alebo čerstvej zeleniny. Zemiakový šalát je výborný ako v teplej, tak aj v studenej forme a jeho chuť sa mení s odlišnými ingredienciami, ktoré každý kuchár pridáva podľa svojej chuti.