Zemiakový šalát

Zemiakový šalát
Doba prípravy: 30 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 1

Pridať recept na zemiakový šalát si vyžaduje od autora odvahu, pretože každá rodina má svoj vlastný, ten najlepší a nezabudnuteľný. Ale ak…

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

500 g v šupke uvarených zemiakov
200 g šunkovej salámy
2 pórové nátierky
150 g nakladaných červených paprík
1/4 l majonézy
soľ
mleté korenie
pertzlenová vňať

Postup varenia podľa receptu

Omyjeme zemiaky, nakrájame ich na plátky a potom na tenké prúžky.

Salám rovnako nakrájame na tenké plátky.

Pórok umyjeme a nakrájame na tenké pruhy.

Papriku očistíme a nakrájame na tenké prúžky.

Všetko dôkladne zmiešame, pridáme majonézu, osolíme a okoreníme, a potom necháme chvíľu odležať. Pred servírovaním posypeme zemiakový šalát nasekanou petržlenovou vňaťou.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Zemiakový šalát

Zemiakový šalát je obľúbené jedlo, ktoré sa tradične pripravuje z varených zemiakov, nakladaných uhorkami, cibulou a majonézou. Tento osviežujúci šalát sa často podáva ako príloha k mäsu, najmä pri oslavách a rodinných stretnutiach, ako sú Vianoce alebo Veľká noc. Variácie receptov zahŕňajú aj pridanie vajec, jabĺk alebo čerstvej zeleniny. Zemiakový šalát je výborný ako v teplej, tak aj v studenej forme a jeho chuť sa mení s odlišnými ingredienciami, ktoré každý kuchár pridáva podľa svojej chuti.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.2/5 (27 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Šalát
Tag: Zelenina, varenie, obed, ľahké, sviatočné / nedeľné, bežný deň, večera, česká, ľahký, pre začiatočníkov, zemiakové, šaláty, bylinky, večierky a oslavy

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Zemiakový šalát.

Pridať komentár