Vajíčkový šalát so zeleninou

Vajcia ošúpeme a nakrájame na kolieska. Niektoré kolieska si necháme na ozdobu. Cibuľu ošúpeme, nakrájame ju na tenké polovičné kruhy a sparíme ju vriacou vodou.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
4 vajcia natvrdo
hrst čerstvej alebo mrazenej hrášku
2 cibule
2-3 jarné cibulky
niekoľko cherry paradajok
pažítka
tatárska omáčka
Postup varenia podľa receptu
Vajcia bez škrupiny nakrájame na plátky a niekoľko z nich si necháme na ozdobu. Cibuľu olúpeme a nakrájame na tenké polkruhy, ktoré sparíme vriacou vodou, aby stratili štiplavosť a zostala len ich chuť a chrumkavosť. Potom ich necháme vychladnúť. Jarné cibuľky nakrájame na kolieska a cherry paradajky rozpŕhneme.
Do misky dáme vajcia, cibuľu, jarnú cibuľku, pridáme hrášok a všetko dobre premiešame s tatárskou omáčkou.
Necháme vychladnúť približne na hodinu a ozdobíme ho paradajkami, pažítkou a zvyšnými plátkami vajec. Podávame s chlebom.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Vajíčkový šalát so zeleninou
Vajíčkový šalát so zeleninou je lahodný a výživný pokrm, ideálny ako desiata alebo predkrm. Hlavnými zložkami sú varené vajcia, čerstvá zelenina ako uhorky, paradajky a paprika, a často aj majonéza alebo jogurt pre krémovú konzistenciu. Tento šalát je plný bielkovín a vitamínov a jeho príprava je jednoduchá a rýchla. Môžete ho podávať na chlebe, ako dip alebo samostatne. Je obľúbený nielen pre svoju chuť, ale aj pre farebnosť a zdravé ingrediencie, ktoré na tanieri vyniknú.