Krehký kapustový šalát
![Krehký kapustový šalát](/i/sk/krehky-kapustovy-salat.jpg)
Vezmeme očistené hlávkové kapusty a nakrájame. Dáme do misy, osolíme, ocukrujeme, zakvapkáme olivovým olejom, pridáme ocot a kmín. Rukami dobre premiešame a ďalej dáme asi na hodinu do chladničky odležať, aby nám kapusta zmäkla.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 ks hlávková kapusta
1 lyžica olivový olej
podľa chuti cukor
ocot podľa vlastného výberu (ideálny je bylinkový)
soľ
kmín
Postup varenia podľa receptu
Ďalej si môžeme šalát dokončiť podľa vlastnej chuti. Niekomu môže chutiť pridanie nastrúhanej mrkvy, mne osobne pridá na chuti opražená slanina, mojej priateľke zase kôpor.
Takto pripravený šalát používame ako prílohu k mäsovým jedlám, zemiakovým plackám a iným jedlám.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Krehký kapustový šalát
Krehký zelný šalát je obľúbený pokrm, ktorý kombinuje jednoduchosť a nezameniteľnú chuť čerstvého kelu. Tento šalát sa skladá z jemne nakrájaného bieleho alebo červeného kelu, ktorý je často doplnený mrkvou, cibuľou alebo inou čerstvou zeleninou. Dochutený je ľahkým zálievkou z octu, oleja, cukru a soli, ktorá dodáva osviežujúcu kyslosť a sladkosť. Je ideálny ako príloha k hlavným jedlám, najmä k mäsitým pokrmom. Krehký zelný šalát je nielen zdravý a nízkokalorický, ale aj ľahko prispôsobiteľný podľa chuti.