Krehký kapustový šalát

Krehký kapustový šalát
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Vezmeme očistené hlávkové kapusty a nakrájame. Dáme do misy, osolíme, ocukrujeme, zakvapkáme olivovým olejom, pridáme ocot a kmín. Rukami dobre premiešame a ďalej dáme asi na hodinu do chladničky odležať, aby nám kapusta zmäkla.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

1 ks hlávková kapusta
1 lyžica olivový olej
podľa chuti cukor
ocot podľa vlastného výberu (ideálny je bylinkový)
soľ
kmín

Postup varenia podľa receptu

Ďalej si môžeme šalát dokončiť podľa vlastnej chuti. Niekomu môže chutiť pridanie nastrúhanej mrkvy, mne osobne pridá na chuti opražená slanina, mojej priateľke zase kôpor.

Takto pripravený šalát používame ako prílohu k mäsovým jedlám, zemiakovým plackám a iným jedlám.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Krehký kapustový šalát

Krehký zelný šalát je obľúbený pokrm, ktorý kombinuje jednoduchosť a nezameniteľnú chuť čerstvého kelu. Tento šalát sa skladá z jemne nakrájaného bieleho alebo červeného kelu, ktorý je často doplnený mrkvou, cibuľou alebo inou čerstvou zeleninou. Dochutený je ľahkým zálievkou z octu, oleja, cukru a soli, ktorá dodáva osviežujúcu kyslosť a sladkosť. Je ideálny ako príloha k hlavným jedlám, najmä k mäsitým pokrmom. Krehký zelný šalát je nielen zdravý a nízkokalorický, ale aj ľahko prispôsobiteľný podľa chuti.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.7/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Šalát, Vegetariánske, Zeleninové
Štítky: Česká kuchyňa, šalát, vegetariánsky recept

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Krehký kapustový šalát.

Pridať komentár