Šalát so zeleninou a cestovinami

Cestoviny uvaríme tak, aby zostali mierne tvrdé, a potom ich scedíme. Na oleji osmažíme cibuľu nakrájanú na polkolieska, pridáme jemne nasekaný cesnak a necháme uvoľniť jeho vôňu.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
200 g malých cestovín
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1 cuketa
1 paprika
1 čínske kapusta
1 mrkva
½ uhorky
olej
soľ
biely vínny ocot
Postup varenia podľa receptu
Cestoviny uvaríme do mäkka, ale tak, aby boli ešte trochu tvrdé, a potom ich scedíme.
Na oleji speníme cibuľu nakrájanú na polkolieska, pridáme jemne nasekaný cesnak a necháme uvoľniť jeho arómu.
Pridáme nakrájanú cuketu na malé kocky, papriku na tenké plátky, čínsku kapustu (listy natrháme na menšie kúsky a stopky nakrájame), osolíme a restujeme po dobu 5 minút.
Zeleninu primiešame k scedeným cestovinám.
Na záver vmiešame jemne nastrúhanú mrkvu a nakrájanú uhorku na malé kocky.
Podľa chuti pridáme soľ a ochutíme vínnym octom.
Šalát môžeme servírovať buď teplý ako prílohu, alebo studený ako bežný šalát.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Šalát so zeleninou a cestovinami
Šalát so zeleninou a cestovinami je osviežujúce a výživné jedlo, ktoré spája chute čerstvej zeleniny s jemnými cestovinami. Tento pokrm je ideálny ako ľahký obed alebo večera a môže byť ľahko prispôsobený podľa sezónnych surovín. Základom šalátu sú často cherry paradajky, uhorky, paprika a olivy, ktoré dodávajú farbu a textúru. Môžete ho obohatiť o bylinky a dressing podľa chuti, čím vznikne delikátna kombinácia zdravia a chuti. Šalát je tiež skvelou voľbou pre vegetariánov a vegánov.