Jednoduchý kapustový šalát

Tento úžasný kapustový šalát je naozaj jednoduchý na prípravu. Nemusíte si robiť starosti s dochucovaním dresingu, pretože to za vás vyrieši nálev z...
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
500-600 g hlávkového kapusty
1 červená cibuľa
1 sklenica nakrájanej kapie v sladkokyslom náleve (440 g)
soľ
mletý čierny korenie
cukor
olej
Postup varenia podľa receptu
Kapustu nakrájame na tenké prúžky a cibuľu na polmesiace. Kapustu osolíme a dôkladne premiešame, aby zmäkla. Potom ju necháme chvíľu odležať.
Do kapusty vmiešame cibuľu a papriku aj s ich nálevom. Nie je nutné použiť celú sklenicu, stačí podľa chuti, napríklad tri štvrtiny sklenice.
Teraz je potrebné len doladiť chuť. Nálev je už ochutený, takže môžeme podľa potreby pridať soľ, cukor alebo ocot. Na záver stačí pridať pár kvapiek oleja.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Jednoduchý kapustový šalát
Jednoduchý zelný šalát je osviežujúci a zdravý pokrm, ktorý sa ľahko pripravuje. Hlavnou zložkou je čerstvé biele alebo červené kapusty, ktoré sa nakrájajú na tenké prúžky. Šalát sa zvyčajne ochucuje soľou, korením a octom, niekedy aj olejom alebo jogurtom. Môžete pridať tiež mrkvu, cibuľu alebo jablká na obohatenie chuti. Tento šalát je ideálny ako príloha k rôznym hlavným jedlám a je skvelým zdrojom vitamínov a minerálov. Jeho ľahkosť a rýchla príprava z neho robia obľúbený výber na každodenné stravovanie.