Letný pohánkový šalát

Uhorku dôkladne umyjeme a olúpeme, pričom ponecháme jej zelené pruhy. Potom ju pozdĺžne rozpólime, vyberieme semienka lyžicou a nakrájame na mesiačiky. Rajčatá tiež nakrájame a…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
200 g uvarenej pohánky
1 šalátová uhorka
4-5 zrelých rajčín
0,5 stredne veľkej cibule
1 veľká hrst rukoly
hladkolistá petržlen
citrónová šťava
olivový olej (alebo iný)
soľ
Postup varenia podľa receptu
Uhorku dôkladne umyjeme, olúpeme, ale ponecháme na nej časť šupky. Rozrežeme ju pozdĺžne, vydlabeme semienka a nakrájame na plátky.
Rajčiny pokrájame a zbavíme ich semienok.
Cibuľu nakrájame na polmesiace. Do misy vložíme uvarenú pohánku, pridanú zeleninu a osolíme.
Olej zmiešame s citrónovou šťavou a potom nalejeme na šalát.
Na konci opatrne zmiešame s lístkami rukoly a petržlenom.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Letný pohánkový šalát
Letný pohánkový šalát
Letný pohánkový šalát je osviežujúce a zdravé jedlo, ideálne na horúce dni. Hlavnou ingredienciou je pohánka, ktorá je bohatá na živiny a vlákninu. Šalát zvyčajne obsahuje čerstvú zeleninu, ako sú paprika, uhorka a paradajky, a často sa dochucuje bylinkami, ako je bazalka alebo petržlen. Vyniká ľahkosťou a vynikajúcou chuťou a navyše je vhodný aj pre vegetariánov a celiatikov. Tento šalát môžete podávať ako hlavný chod alebo ako prílohu k mäsu.