Ľahký paradajkový šalát
![Ľahký paradajkový šalát](/i/sk/lahky-paradajkovy-salat.jpg)
Rajčatá sú veľmi zdravé. Môžeme ich konzumovať za studena alebo tepelne upravené.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
zálivka 2 lyžice olej - olivový
1 kávová lyžička plnotučná horčica
1 kávová lyžička cukor
štipka pepř
štipka soľ
2 lyžice vinný ocot
2 ks kuchynská cibuľa
2 ks veľké, pekné paradajky
Postup varenia podľa receptu
Skúsme si urobiť ľahký paradajkový šalát, je veľmi chutný.
Na trhu alebo v obchode vyberieme pekné paradajky, ktoré doma dôkladne umyjeme a pokrájame na drobno.
Vezmeme si sekáčik a cibuľu trochu posekáme alebo ručne pokrájame. Obe ingrediencie zamiešame.
V miske si pripravíme zálievku. Nakoniec osolíme, okoreníme prípadne dochutíme cukrom.
Zálievkou polijeme paradajky s cibuľou a podávame ako ľahkú večeru s pečivom, alebo ako šalát k hlavnému jedlu.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Ľahký paradajkový šalát
Ľahký paradajkový šalát je osviežujúca a zdravá voľba pre milovníkov jednoduchých chutí. Hlavnými ingredienciami sú čerstvé a šťavnaté paradajky, ktoré sa nakrájajú na plátky či kúsky. Najčastejšie sa pridáva jemne nasekaná červená cibuľa pre ľahký pikantný nádych. Šalát dochucuje jemne nasekaná bazalka, ktorá dodáva aromatickú vôňu. Dôležitou zložkou je aj olivový olej, ktorý zmiešaním s ostatnými ingredienciami vytvára bohatú chuť. Nakoniec je šalát ľahko osolený a obraný podľa chuti. Je ideálny ako príloha alebo ľahký predkrm.