Voňavý mrkvový šalát

Omytú mrkvu nakrájame na šikmé kolieska a varíme ju vo slanej vode so korením, kým nie je pružná. Potom zmiešame olej, ocot, rozpučený cesnak, petržlen a biely korenie. Nakoniec pridáme mrkvu...
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
700 g mrkvy
2 strúčiky cesnaku
3 polievkové lyžice oleja
2 polievkové lyžice svetlého balsamico octu
2 polievkové lyžice nakrájanej petržlenovej vňate
4 guľôčky nového korenia
4 guľôčky celého čierneho korenia
1 vetvička tymiánu
soľ
mletý biely korenie
Postup varenia podľa receptu
Ošúpanú mrkvu nakrájame na šikmé plátky a varíme ju v osolenej vode s korením, kým nezmäkne.
Spojíme olej, ocot, roztlačený cesnak, petržlen a biely korenie.
Mrkvu scedíme a zmiešame ju s dresingom, keď je ešte teplá.
Môžeme servírovať teplé alebo studené ako osviežujúci predkrm alebo ako prílohu k mäsu.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Voňavý mrkvový šalát
Aromatický mrkvový šalát je osviežujúca a zdravá možnosť, ako obohatiť svoj jedálniček. Hlavnou zložkou je nastrúhaná mrkva, ktorá je bohatá na vitamíny a vlákninu. Šalát sa často dopĺňa o čerstvé bylinky, ako je petržlen alebo koriander, a zálievku z olivového oleja, citrónovej šťavy a medu. Tento pokrm je ideálny ako príloha k mäsovým jedlám alebo ako ľahká desiata. Aromatický mrkvový šalát osvieži každý stôl a poteší aj tých najnáročnejších gurmánov.