Púpavový šalát

Púpavový šalát
Doba prípravy: 10 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 1

Na výrobu tohto šalátu potrebujeme listy púpavy, ktoré sú plné vitamínu C. Stačí k nim pridať varené vajcia, jemne ochutiť a získame osviežujúci jarný pokrm.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

3 hrste púpavových listov
3 vajcia (uvařené natvrdo)
1 lyžica octu
trochu soli
1 štipka mletého korenia
1 lyžica olivového oleja

Postup varenia podľa receptu

V čistom prostredí natrháme mladé listy púpavy, odstrihneme ich silnejšiu časť, umyjeme ich a namočíme do vody na približne 30-40 minút, aby sme odstránili horkosť. Po uplynutí tejto doby ich osušíme a zmiešame s nakrájanými vajíčkami.

V octe zmiešame soľ a korenie, pridáme olej, premiešame a zmes nalejeme na šalát.

Môžeme pridať aj syr, opečené krutóny s cesnakom a podobne.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Púpavový šalát

Pupavkový šalát je tradičný pokrm, ktorý sa radí medzi jarné špeciality. Hlavnou zložkou sú čerstvé mladé listy púpavy, ktoré sú bohaté na vitamíny a minerálne látky. Šalát sa často obohacuje o ďalšie ingrediencie, ako sú varené vajcia, cibuľa alebo orechy, a podáva sa s jednoduchým vínnym dresingom. Vďaka svojej ľahkej chuti a zdravým benefitom sa pupavkový šalát stáva obľúbenou voľbou pre tých, ktorí chcú podporiť svoje zdravie a zároveň si pochutnať na niečom výnimočnom.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.8/5 (35 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Šalát
Tag: občerstvenie, rýchle, lacné, ľahký, pre začiatočníkov, zeleninové, šaláty, bylinky, vegetarianské, jarná

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Púpavový šalát.

Pridať komentár