Púpavový šalát

Na výrobu tohto šalátu potrebujeme listy púpavy, ktoré sú plné vitamínu C. Stačí k nim pridať varené vajcia, jemne ochutiť a získame osviežujúci jarný pokrm.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
3 hrste púpavových listov
3 vajcia (uvařené natvrdo)
1 lyžica octu
trochu soli
1 štipka mletého korenia
1 lyžica olivového oleja
Postup varenia podľa receptu
V čistom prostredí natrháme mladé listy púpavy, odstrihneme ich silnejšiu časť, umyjeme ich a namočíme do vody na približne 30-40 minút, aby sme odstránili horkosť. Po uplynutí tejto doby ich osušíme a zmiešame s nakrájanými vajíčkami.
V octe zmiešame soľ a korenie, pridáme olej, premiešame a zmes nalejeme na šalát.
Môžeme pridať aj syr, opečené krutóny s cesnakom a podobne.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Púpavový šalát
Pupavkový šalát je tradičný pokrm, ktorý sa radí medzi jarné špeciality. Hlavnou zložkou sú čerstvé mladé listy púpavy, ktoré sú bohaté na vitamíny a minerálne látky. Šalát sa často obohacuje o ďalšie ingrediencie, ako sú varené vajcia, cibuľa alebo orechy, a podáva sa s jednoduchým vínnym dresingom. Vďaka svojej ľahkej chuti a zdravým benefitom sa pupavkový šalát stáva obľúbenou voľbou pre tých, ktorí chcú podporiť svoje zdravie a zároveň si pochutnať na niečom výnimočnom.