Zelný šalát s mrkvou a kôprom

Zelný šalát s mrkvou je veľmi výživný, pretože obsahuje mnoho vitamínov. Dresing, ktorý sa skladá z voňavého kôpru, balzamového octu, kyslej smotany a majonézy, mu dodáva chuť...
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1/2 hlávky bieleho kapusty
2 mrkvy
1 cibuľa
100 g kyslej smotany
100 g majonézy
1 lyžička horčice
1 lyžička bieleho octu balsamico
cukor (podľa chuti)
2-3 lyžice nasekanej kôpru
soľ
mletý čierny koren
Postup varenia podľa receptu
Zelí nakrájame na úzke prúžky a cibuľu jemne nasekáme. Mrkvu nastrúhame na hrubšom strúhadle.
Zelí dôkladne stlačíme, pridáme nastrúhanú mrkvu a nakrájanú cibuľu. Dochutíme soľou a korením.
Smetanu zmiehame s horčicou, majonézou, octom a kôprom. Potom túto zmes vmiešame do zelí a dôkladne premiešame.
Osladíme to a dáme to na stôl ako prílohu alebo len s chlebom.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Zelný šalát s mrkvou a kôprom
Zelný šalát s mrkvou a kôprom je osviežujúci pokrm, ktorý skvele doplní akýkoľvek hlavný chod. Kombinácia chrumkavého kelu a sladkej mrkvy prináša výbornú textúru a chuť, zatiaľ čo kôpor dodáva šalátu jedinečnú aromatickú príchuť. Tento šalát je bohatý na vitamíny a vlákninu, čo z neho robí nielen chutnú, ale aj zdravú voľbu. Skvele sa hodí k mäsu, rybám alebo ako samostatné jedlo. Pripravte si ho ako rýchlu desiatu alebo ako prílohu k rodinnej večeri a vychutnajte si jeho sviežosť!