Teplý šošovicový šalát

Teplý šošovicový šalát
Doba prípravy: 10 minút
Doba varenia: 25 minút
Porcie: 2

Šošovku uvaríme podľa pokynov. Medzitým do misy dáme nakrájané cherry paradajky, citrónovú šťavu, olivový olej a hrubozrnnú horčicu a všetko dobre premiešame.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

250 g drobnozrnných zelených šošovice
cherry paradajky
balkánsky syr
citrónová šťava
1 lyžica olivového oleja
1 čajová lyžička hrubozrnnej horčice
čerstvý koriander
soľ
mletý čierny korenie

Postup varenia podľa receptu

Šošovicu uvaríme podľa inštrukcií.

V mise zmiešame nakrájané cherry paradajky s citrónovou šťavou, olivovým olejom a hrubou horčicou.

Pridáme uvarenú šošovicu a dochutíme soľou a korením.

Pred servírovaním šalát ozdobíme balkánskym syrom a čerstvým koriandrom.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Teplý šošovicový šalát

Teplý šošovicový šalát je lahodné a výživné jedlo, ktoré skvele poslúži ako hlavné jedlo alebo príloha. Hlavnou zložkou je šošovica, ktorá je bohatá na bielkoviny a vlákninu. Šalát sa často dopĺňa o čerstvú zeleninu, ako sú paradajky, paprika alebo cibuľa, a dochucuje sa bylinkami, olejom a octom. Teplý šošovicový šalát je nielen chutný, ale aj zdravý a sýty, ideálny pre vegetariánov a milovníkov zdravého životného štýlu. Pripraviť ho ide rýchlo a jednoducho, čo z neho robí obľúbenú voľbu pre každodenné varenie.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.8/5 (35 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Šalát
Tag: paradajky, občerstvenie, varenie, ľahké, rýchle, sviatočné / nedeľné, bežný deň, večera, slané, česká, ľahký, pre začiatočníkov, zdravé, šaláty, bylinky, citrusy, strukovinové

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Teplý šošovicový šalát.

Pridať komentár