Teplý šošovicový šalát

Šošovku uvaríme podľa pokynov. Medzitým do misy dáme nakrájané cherry paradajky, citrónovú šťavu, olivový olej a hrubozrnnú horčicu a všetko dobre premiešame.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
250 g drobnozrnných zelených šošovice
cherry paradajky
balkánsky syr
citrónová šťava
1 lyžica olivového oleja
1 čajová lyžička hrubozrnnej horčice
čerstvý koriander
soľ
mletý čierny korenie
Postup varenia podľa receptu
Šošovicu uvaríme podľa inštrukcií.
V mise zmiešame nakrájané cherry paradajky s citrónovou šťavou, olivovým olejom a hrubou horčicou.
Pridáme uvarenú šošovicu a dochutíme soľou a korením.
Pred servírovaním šalát ozdobíme balkánskym syrom a čerstvým koriandrom.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Teplý šošovicový šalát
Teplý šošovicový šalát je lahodné a výživné jedlo, ktoré skvele poslúži ako hlavné jedlo alebo príloha. Hlavnou zložkou je šošovica, ktorá je bohatá na bielkoviny a vlákninu. Šalát sa často dopĺňa o čerstvú zeleninu, ako sú paradajky, paprika alebo cibuľa, a dochucuje sa bylinkami, olejom a octom. Teplý šošovicový šalát je nielen chutný, ale aj zdravý a sýty, ideálny pre vegetariánov a milovníkov zdravého životného štýlu. Pripraviť ho ide rýchlo a jednoducho, čo z neho robí obľúbenú voľbu pre každodenné varenie.