Pikantný kapustový šalát s ovocím

Kapustu nakrájame na tenké kúsky. Z jedného pomaranča vytlačíme šťavu, zatiaľ čo ďalšie dva pomaranče nakrájame na malé kúsky a pridáme ich k kapuste. Jablká umyjeme, ak sú v dobrom stave…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
350 g hlávkového bieleho kapusty
3 červené pomaranče (pozri POZN.)
2 jablká
2 PL červeného balzamikového krému
limetková šťava podľa chuti
štipka soli
citrónový korenie
chilli korenie – podľa chuti
cukor podľa potreby
Postup varenia podľa receptu
Kapustu nasekáme. Z jedného pomaranča vylisujeme šťavu, ďalšie dva nakrájame na kusy a všetko zmiešame s kapustou.
Jablká dôkladne umyjeme, ak majú peknú šupku, nelúpeme ich. Nakrájame ich na malé kúsky a pridáme do šalátu.
Okoreneníme a pridáme balzamikový ocot. Necháme chvíľu stáť, prípadne podľa potreby upravíme chuť a servírujeme.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Pikantný kapustový šalát s ovocím
Pikantný zelný šalát s ovocím je osviežujúce a zároveň zábavné jedlo, ktoré kombinuje chrumkavé kapustu s lahodnými kúskami ovocia. Tento šalát je ideálny ako príloha k grilovanému mäsu alebo ako ľahký obed. Vyniká nielen svojou chuťou, ale aj živinami, ktoré poskytuje. Pikantné korenie dodáva šalátu zaujímavý nádych, zatiaľ čo ovocie prináša príjemnú sladkosť. Vyskúšajte ho ozdobiť rukolou alebo čerstvou mätou pre ešte jednoduchšiu variantu plnú sviežosti a zdravia.