Zelný šalát s jablkami

Čerstvé kapustové šaláty sú skvelé. Ingrediencie sú cenovo dostupné a ľahko ich zoženiete po väčšinu roka. Môžete ich prispôsobiť podľa chuti a kapusta má tiež zdravie prospešné vlastnosti.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
200 g kapusty
50 g jabĺk
10 g oleja
trochu cukru
ocot (alebo citrónová šťava)
2 paradajky
soľ
kmín
Postup varenia podľa receptu
Kapustu nakrájame na tenké prúžky, osolíme, pridáme rascu a necháme chvíľu odstáť.
Následne do zmesi vmiešame nahrubo nastrúhané jablká, cukor, ocot alebo citrónovú šťavu, olej a nakrájané paradajky.
Dôkladne všetko zmiešame a znovu necháme odpočívať. Môžeme podávať ako šalát k jedlu, alebo ako ľahkú desiatu s kusom chleba.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Zelný šalát s jablkami
Kapustový šalát s jablkami je osviežujúci a chutný pokrm, ktorý kombinuje krehkú textúru bielej kapusty s nasladlou chuťou jabĺk. Tento šalát je nielen zdravý, ale aj jednoduchý na prípravu. Pridaním mrkvy, cibule a jogurtového dresingu získa vynikajúcu chuťovú rovnováhu. Je ideálnym prílohovým jedlom k pečenému mäsu alebo ako samostatná desiata. Vďaka vitamínom a vláknine je kapustový šalát s jablkami skvelou voľbou pre zdravý životný štýl.