Šalát z varených krúp

Tento netradičný šalát, založený na varených jačmenných krúpach, vás určite ohromí svojou harmonickou chuťou. Krúpy spojíme s čerstvou zeleninou a…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
200 g jačmenných krúp
1 šalátová uhorka
1-2 farebné papriky (môže byť aj sterilizovaná)
2 rajčiny
1 hlávkový šalát
2 vajcia
kľúčik podľa chuti
soľ
mletý čierny korenie
Zálievka
3 lyžice olivového oleja
2 lyžice vinného octu
1 kyslá smotana
1 strúčik cesnaku
1 lyžička medu
soľ
mletý čierny korenie
Postup varenia podľa receptu
Kroupy dôkladne prepláchneme pod vodou, scedíme a pridáme čistú vodu, kde ich necháme máčať aspoň 60 minút. Potom ich uvaríme s trochou soli, až zmäknú.
Uvaríme vajcia natvrdo, necháme ich vychladnúť a potom ich nakrájame na štvrtiny. Dáme ich bokom.
Uvarené kroupy scedíme, umyjeme ich studenou vodou, aby sa nespojili, a potom ich necháme vychladnúť.
Zeleninu dôkladne umyjeme a pripravíme. Papriky zbavíme semienok. Do misy vložíme uhorku nakrájanú na malé kocky, papriky na prúžky, paradajky na mesiačiky, natrhnutý šalát a reďkovku.
Všetky ingrediencie na zálievku dôkladne premiešame metličkou, aby sa chute spojili, potom primiešame kyslú smotanu a jemne premiešame. Zmes nalijeme do šalátu.
Na šalát vylejeme zálievku a všetko dôkladne premiešame, na záver pridáme nakrájané vajcia.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Šalát z varených krúp
Šalát z varených krúp je chutné a výživné jedlo, ideálne pre milovníkov zdravej stravy. Hlavnou zložkou sú varené krúpy, ktoré sú bohaté na vlákninu a bielkoviny. Šalát môžete obohatiť čerstvou zeleninou, ako sú paradajky, uhorky alebo paprika, a dochutiť olivovým olejom, citrónovou šťavou a bylinkami. Tento pokrm je skvelou voľbou ako ľahký obed, tak aj ako príloha k mäsu. Navyše je ľahko pripraviteľný a môžete ho podávať ako teplý, tak studený.