Zeleninový šalát s tofu

Na malom množstve oleja osmažíme nakrájanú cibuľu, potom pridáme nakrájané fazuľky, osolíme, prilievame 2 lyžice vody a dusíme 10 minút. Necháme to vychladnúť.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
300 g fazuliek
1 balenie Tofu
200 g maďarskej mrazenej zeleniny (hrášok, kukurica, paprika, ale možno dať podľa svojej chuti)
1 cibuľa
troška oleja
Zálievka
150 g bieleho jogurtu
1 lyžička horčice
soľ
1 lyžica olivového oleja
1 lyžička vínneho octu
soľ
pažítka
1 vajce na tvrdo
niekoľko cherry rajčiakov
Postup varenia podľa receptu
Na malé množstvo oleja osmahneme nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájané fazuľky, osolíme, prilijeme 2 lyžice vody a dusíme 10 minút. Potom necháme vychladnúť.
K fazuli pridáme tofu nakrájané na malé kocky, zmrazenú zeleninu a dôkladne premiešame.
Všetky prísady na zálievku dobre premiešame a následne zmiešame so zeleninou. Na záver pridáme nakrájanú pažítku.
Šalát ozdobíme plátkami vajec a paradajok.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Zeleninový šalát s tofu
Zeleninový šalát s tofu je zdravým a chutným jedlom, ktoré spája čerstvú zeleninu s výživným sójovým syrom. Vďaka svojmu ľahkému a osviežujúcemu charakteru je ideálny ako predkrm alebo ľahký hlavný chod. Tofu obohacuje šalát o bielkoviny, zatiaľ čo sezónna zelenina dodáva vitamíny a minerály. Tento šalát možno ľahko prispôsobiť podľa sezóny a osobných preferencií, či už pridáte avokádo, orechy alebo rôzne dresingy. Vynikajúca voľba pre vegánov, vegetariánov aj každého, kto hľadá zdravú alternatívu!