Zelný šalát s nakladanými cibuľkami

Šaláty z kapusty si získali popularitu vďaka jednoduchej a rýchlej príprave a vysokému obsahu vitamínov. Dnes si pripravíme šalát z špičatej kapusty, ktorá je jemnejšia...
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1/4 špičatého kapusty
1/2 pohára nakladaných cibuľiek
1 polievková lyžica majonézy
1 čajová lyžica citrónovej šťavy
soľ
mletý čierny korenie
Postup varenia podľa receptu
Kapustu nakrájame na malé kúsky, napríklad na rezance alebo kocky, a vložíme do misy. Mala by byť čerstvá a krehká.
Z pohára vyberieme približne polovicu cibuľových kúskov bez nálevu a primiešame ich k nakrájanej kapuste spoločne s majonézou. Dobre premiešame.
Primiešame malé množstvo cibuľovej šťavy a znovu dobre premiešame.
Ochuťujeme citrónovou šťavou, pridáme soľ a mletý čierny korenie a necháme vychladnúť.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Zelný šalát s nakladanými cibuľkami
Kapustový šalát s nakladanou cibuľkou je osviežujúce a chutné jedlo, ktoré sa často podáva ako príloha k rôznym jedlám. Chrumkavé biele kapusta sa kombinuje s výraznými a kyslastými nakladanými cibuľkami, ktoré mu dodávajú jedinečnú chuť. Tento šalát je nielen lahodný, ale aj zdravý, bohatý na vitamíny a minerály. Ideálna voľba na letné grilovanie alebo ako súčasť obedového menu. S troškou olivového oleja a octu sa stáva dokonalým doplnkom každého jedla.