Šalát Coleslaw

Šalát Coleslaw
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Salát coleslaw, ako ho všetci poznáme z KFC.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

1 hlávka menší biele kapusty
1 ks cibuľa
1 ks väčšia mrkva
1/4 ks malý zeler
1 lyžica soľ

zálievka
100 ml smotana na šľahanie
1 čajová lyžička ocot
200 g majonéza
1 štipka mletý čierny korenie
2 - 3 lyžice cukor krupica

Postup varenia podľa receptu

Kapustu nakrájame na tenké plátky a priečne prekrojíme na centimetrové kúsky. Pridáme lyžicu soli, dôkladne premiešame a 20 - 30 minút ručne mačkáme, aby kapusta pustila čo najviac šťavy. Tekutinu čiastočne scedíme.

Mrkvu nastrúhame na hrubo, cibuľu a zeler nakrájame nadrobno. Dôkladne premiešame s kapustou.

Pripravíme si zálievku zmiešaním cukru, majonézy a smotany.

Šalát premiešame, dochutíme octom, korením a soľou podľa chuti a dáme do chladničky na hodinu odležať. Pred podávaním opäť dobre premiešame.

Šalát Coleslaw podávame k mäsu, alebo len tak s pečivom.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Šalát Coleslaw

Šalát Coleslaw je osviežujúci pokrm, ktorý sa skladá prevažne z nakrájanej kapusty, často doplnenej mrkvou a rôznymi dresingmi. Najznámejšia je majonézová varianta, ktorá mu dodáva jemnosť a krémovú textúru. Tento šalát je obľúbený ako príloha k grilovaným pokrmom alebo sendvičom, pretože skvele vyvažuje chute a dodáva jedlu sviežosť. Coleslaw je tiež výživný, plný vitamínov a vlákniny, čo z neho robí zdravú voľbu pre každodennú stravu.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.1/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Šalát
Štítky: Americká kuchyňa, šalát, vegetariánsky recept

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Šalát Coleslaw.

Pridať komentár