Šťavnatý cizrnový šalát

Cícer dôkladne umyjeme a necháme namočený cez noc. Nasledujúci deň ho uvaríme do mäkka a scedíme. K horúcemu cíceru pridáme jemne nakrájanú jarnú cibuľku (aby zmäkla), soľ a ďalšie ingrediencie.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
400 g cíceru
1 pohár sušených rajčín v olivovom oleji
1/2 mladého póru
100 g mozzarelly
3 lyžičky bazalkového pesta
2 lyžičky pikantnej horčice
2 strúčiky cesnaku
ocot
pepř
soľ
Postup varenia podľa receptu
Cícer dôkladne umyjeme a necháme ho namočený cez noc.
Druhý deň varíme do mäkka a potom scedíme.
Do horúceho cíceru vmiešame jemne nakrájanú pór, aby zmäkol, pridáme soľ, korenie, horčicu, utretý cesnak so soľou, trochu oleja zo sušených rajčiat a bazalkové pesto.
Zmiešame, zakryjeme a umožníme, aby sa uvaril v pare.
Do vychladnutého šalátu vmiešame kocky mozzarelly a nakrájané sušené rajčatá.
Ochuťte podľa svojich preferencií - soľou, korením, octom alebo horčicou.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Šťavnatý cizrnový šalát
Šťavnatý cícerový šalát je osviežujúce jedlo plné chutí a zdravia. Cícer, bohatý na bielkoviny a vlákninu, tvorí základ tohto šalátu. Přidávame k nemu chrumkavú zeleninu, ako sú uhorky, papriky a paradajky, ktoré dodávajú farbu a sviežosť. Obohatený o bylinky, napríklad petržlen alebo koriander, a zálievku z olivového oleja a citrónovej šťavy, sa stáva ideálnym jedlom na leto. Tento šalát je nielen ľahký a zdravý, ale aj ľahko prispôsobiteľný podľa vašej chuti.