Šťavnatý cícerový šalát

Cícer najprv prepláchneme a necháme cez noc namočený. Na druhý deň ho uvaríme do mäkka a scedíme. Do teplého cíceru primiešame jemne nakrájanú pór, aby zmäkol, soľ…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
400 g cíceru
1 pohár sušených paradajok v olivovom oleji
1/2 mladého póru
100 g mozzarelly
3 lyžičky bazalkového pesta
2 lyžičky pikantnej horčice
2 strúčiky cesnaku
ocot
pepř
soľ
Postup varenia podľa receptu
Cícer prepláchneme a necháme ho namočený cez noc.
Druhý deň pripravíme jedlo do mäkka a scedíme.
Do teplého cíceru vmiešame jemne nakrájaný pórek, soľ, korenie, horčicu, utretý cesnak so soľou, trošku oleja zo sušených paradajok a bazalkové pesto.
Zmiešame, zakryjeme a obvykle necháme na pare dopiecť.
Do vychladnutého šalátu vmiešame kocky mozzarelly a nakrájané sušené paradajky.
Ochutíme podľa svojho vkusu - soľou, korením, octom alebo horčicou.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Šťavnatý cícerový šalát
Šťavnatý cícerový šalát je osviežujúce a výživné jedlo, ktoré poteší každého milovníka zdravej stravy. Hlavnou zložkou je cícer, ktorý je bohatý na bielkoviny a vlákninu. Šalát obvykle obsahuje čerstvú zeleninu, ako sú uhorka, paradajky a papriky, ktoré dodávajú sviežosť a chuť. Ozdobený bylinkami, ako je petržlen a koriander, a zálievkou na báze olivového oleja, je ideálny ako ľahký obed alebo príloha k hlavnému chodu. Tento šalát nielenže skvele chutí, ale aj dodáva energiu a vitalitu.