Kurací Caesar šalát

Šalát dôkladne prepláchneme a uložíme ho do chladničky vo vode, aby zostal čerstvý a chrumkavý. Na krutóny nakrájame bagetu na kocôčky a tie potom rozložíme na plech…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 rímsky šalát (hlávka)
1 kuracie prso
2 lyžice balsamika
2 lyžice olivového oleja
soľ
mletý čierny korenie (podľa chuti)
1 francúzska bageta (na krutóny)
Zálievka
1 žĺtok
2 strúčiky cesnaku
1 lyžica plnotučnej horčice
2 lyžice balsamika
5 lyžíc olivového oleja
1 lyžica parmezánu
Ďalej
parmezán (na posypanie)
Postup varenia podľa receptu
Šalát umyjeme a uložíme ho do chladničky vo vode, aby zostal čerstvý a chrumkavý.
Na výrobu krutónov nakrájame bagetu na kocky, rozložíme ich na plech a vložíme do predhriatej rúry na 200 °C, aby sa opiekli do zlatista.
Kuracie prso potrieme zmesou balsamikového octu, soli, korenia a olivového oleja (túto zmes môžeme pripraviť vopred a nechať chvíľu marinovať). Potom mäso opečieme na panvici s nepriľnavým povrchom zo všetkých strán, kým nezíska zlatistú farbu a neprepečie sa.
Pripravíme dresing s horčicou. Prelisujeme cesnak a zmiešame ho s horčicou, jemne nastrúhaným parmezánom a balsamikom. Potom pridáme olivový olej a žĺtok. Všetko dôkladne premiešame, až získame krémovú konzistenciu.
Šalát vyberieme z chladničky a vody, osušujeme ho a natrháme na kusy.
Na neho položíme kúsky nakrájaného kurčaťa a krutóny.
Na ne nalijeme zálievku a posypeme hrubo nastrúhaným parmezánom.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Kurací Caesar šalát
Kurací Caesar šalát je obľúbené jedlo, ktoré spája chute grilovaného kurčaťa, chrumkavej rímskej hlávkovej šalátu a lahodného Caesar dresingu. Tento šalát je zvyčajne doplnený o parmezánové vločky a krutóny, ktoré dodávajú príjemnú chrumkavosť. Jeho príprava je rýchla a jednoduchá, čo z neho robí ideálnu voľbu na obed alebo ľahkú večeru. Kurací Caesar šalát ponúka nielen výbornú chuť, ale aj vyváženú kombináciu bielkovín a zeleniny, a preto je často vyhľadávaný ľuďmi, ktorí sa snažia jesť zdravšie.