Grécky šalát

Rajčatá nakrájame na plátky, papriky na tenké pruhy, uhorky buď nastrúhame na hrubo, alebo nakrájame na plátky. Všetko zmiešame s majonézou alebo…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
300 g paradajok
300 g čerstvých paprík
1 šalátová uhorka
100 g majonézy alebo 2 biele jogurty
5 lyžíc oleja
soľ
citrónová šťava
Postup varenia podľa receptu
Rajčatá pokrájame na kúsky, papriky nakrájame na tenké prúžky a uhorky buď jemne nastrúhame, alebo ich nakrájame na plátky.
Všetko dôkladne zmiešame s majonézou alebo zálievkou z oleja a jogurtu a pridáme soľ podľa chuti.
Salát servírujeme s bielym pečivom dobre vychladený ako samostatnú majstrovskú jedálenskú variantu.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Grécky šalát
Grécky šalát je osviežujúce jedlo plné chuti a farieb. Tradične sa skladá z nakrájaných paradajok, uhorky, červenej cibule, olív a syra feta, čo mu dodáva charakteristickú chuť. Na ochutenie sa používa olivový olej, oregano a citrónová šťava. Tento šalát sa často podáva ako príloha k miestnym jedlám, ale môže byť aj ľahkým hlavným chodom. Vďaka svojmu jednoduchému zloženiu je nielen zdravý, ale aj rýchly na prípravu a ideálny na letné dni.