Letný šalát s vajcom a chrumkavým morčacím mäsom
Uvarené a vychladené vajcia nakrájame na kocky, uhorku olúpeme a nakrájame na plátky. Šalát dôkladne umyjeme a necháme odkvapkať, potom oddelíme listy…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
150 g morčacieho mäsa (alebo kuracieho)
2 lyžice oleja
1 hlávka listového šalátu
2 vajcia uvarené natvrdo
soľ
mletý čierny korenie
korenie na šaláty
1/2 šalátovej uhorky
1 plátok tvrdého syra (akýkoľvek)
1/2 červenej cibule
cesnaková omáčka (alebo cesnakový dip)
citronová šťava (na pokvapkanie)
Postup varenia podľa receptu
Uvarené a vychladené vajcia nakrájame na kusy, šalátovú uhorku olúpeme a nakrájame na kolieska. Šalát dôkladne umyjeme a necháme odkvapkať, potom listy rozložíme na tanier. Pridáme nakrájanú uhorku, vajcia, mierne osolíme a posypeme šalátovým korením.
Syr nakrájame na malé štvorčeky a pridáme ich do šalátu. Šalát na tanieri nemiešame, iba všetky ingrediencie pokladáme vedľa seba.
Mäso z moriaka alebo kurčaťa nakrájame na väčšie kusy, osolíme a okoreníme. Na panvici zahrejeme 2 lyžice oleja, vložíme mäso a restujeme, kým nie je zlatisté.
Na vrch šalátu na tanieri umiestnime kúsky mäsa. Na záver ich pokvapkáme citrónovou šťavou a zalijeme cesnakovou omáčkou.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Letný šalát s vajcom a chrumkavým morčacím mäsom
Letný šalát s vajíčkom a chrumkavým morčacím mäsom je osviežujúci pokrm, ideálny pre teplé dni. Kombinácia čerstvej zeleniny, ako sú paradajky, uhorky a listový šalát, dodáva šalátu ľahkosť a chuť. Vajíčko uvarené na tvrdo prináša krémovú textúru, zatiaľ čo chrumkavé morčacie mäso pridáva výživné proteíny a zaujímavú chrumkavosť. Tento šalát je nielen chutný, ale aj zdravý, a je skvelou voľbou na obed alebo večeru. Navyše je ľahko prispôsobiteľný podľa sezónnych surovín.
Tomáš Rohlena