Lívance z maku, ovsených vločiek a kyslej smotany

Do misy dáme kyslou smotanu, potom ju doplníme mliekom a pridáme ostatné ingrediencie. Všetky suroviny dôkladne premiešame metličkou.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
150-200 ml kyslej smotany
150-200 ml mlieka
1 polievková lyžica medu
2 vajcia
5 polievkových lyžíc mletého maku
5 polievkových lyžíc ovsených vločiek
1 polievková lyžica ovsených múky
1 polievková lyžica oleja
štipka soli
1 čajová lyžička prášku do pečiva
olej na smaženie
Postup varenia podľa receptu
Do misky dáme kyslou smotanu, zalejeme ju mliekom a pridáme ostatné ingrediencie. Všetko dôkladne premiešame metličkou a necháme to najmenej 15 minút odležať.
Na panvici opaľujeme z oboch strán. Nie je príliš sladké, preto je vhodné ho na tanieri pokvapkať javorovým sirupom alebo medom zmiešaným s roztopeným maslom v rovnakom pomere.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Lívance z maku, ovsených vločiek a kyslej smotany
Palačinky z maku, ovsených vločiek a kyslej smotany sú lahodným a zdravým jedlom, ideálnym na raňajky alebo sladký dezert. Kombinácia ovsených vločiek a maku dodáva tomuto jedlu výnimočnú textúru a nutričnú hodnotu. Kyslá smotana obohacuje palacinky o jemnú krémovitosť, ktorá skvele dopĺňa ich chuť. Príprava je jednoduchá a rýchla, čo z nich robí obľúbenú voľbu pre každého, kto si chce dopriať niečo chutné a zdravé. Servírujte ich s ovocím, medom alebo javorovým sirupom pre extra lahodnosť.