Parížske rožky

Parížske rožky
Doba prípravy: 30 minút
Doba varenia: 60 minút
Porcie: 1

Na vašom vianočnom stole by rozhodne nemali chýbať parížske rožky. Jemné cesto, sladká náplň a čokoládová poleva z nich vytvárajú pochúťku, ktorá sa isto rýchlo zje.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

Korpusy
4 bielky
300 g práškového cukru
150 g orechov
3 lyžice polohrubej múky
1 lyžička kypriaceho prášku
Krém
1 sladené kondenzované mlieko Salko
100 g čokolády
1 lyžica práškového cukru
50 g kakaa
250 g tuku Stela

čokoládová poleva

Postup varenia podľa receptu

Z bielok pripravíme sneh, potom do neho postupne vmiešame cukor a šľaháme nad parou po dobu 7 minút.

Do vyšľahanej zmesi opatrne pridáme mleté orechy, múku a prášok do pečiva. Hmotu nalejeme do cukrárskeho vrecka a tvarujeme rohlíčky na plech vyložený papierom na pečenie.

Rúru nastavíme na 100 °C a sušenie trvá 45 minút. Potom necháme vychladnúť.

Na miernom ohni rozpustíme Salko, cukor a čokoládu, potom pridáme kakao a miešame, kým zmes nezhustne.

Necháme zmes vychladnúť, potom pridáme tuk a vyšľaháme krém, ktorý nanášame na korpus. Dáme stuhnúť.

Načechráme to čokoládovou polevou.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Parížske rožky

Párížske rožky sú obľúbeným sladkým pečivom, ktoré pochádza z Francúzska, avšak v Slovenskej republike získali svoju vlastnú popularitu. Táto lahodná varianta pečiva sa vyrába z krehkého cesta a typicky sa plní orechovou alebo mandľovou náplňou. Po upečení sú posypané práškovým cukrom, čo im dodáva sladkokyslú chuť. Párížske rožky sú skvelým spestrením na sviatočnom stole a často sa podávajú pri rôznych oslavách či rodinných stretnutiach. Ich krehkosť a bohatá chuť si získajú každého milovníka sladkostí.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.8/5 (38 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Cukrovinky
Tag: cukrovinky, sviatočné / nedeľné, česká, pečenie, vianoce, náročné, večierky a oslavy, stredne náročný, orechy, pečené, plnené, sušenie, svadba

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Parížske rožky.

Pridať komentár