Parížske rožky

Na vašom vianočnom stole by rozhodne nemali chýbať parížske rožky. Jemné cesto, sladká náplň a čokoládová poleva z nich vytvárajú pochúťku, ktorá sa isto rýchlo zje.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
Korpusy
4 bielky
300 g práškového cukru
150 g orechov
3 lyžice polohrubej múky
1 lyžička kypriaceho prášku
Krém
1 sladené kondenzované mlieko Salko
100 g čokolády
1 lyžica práškového cukru
50 g kakaa
250 g tuku Stela
čokoládová poleva
Postup varenia podľa receptu
Z bielok pripravíme sneh, potom do neho postupne vmiešame cukor a šľaháme nad parou po dobu 7 minút.
Do vyšľahanej zmesi opatrne pridáme mleté orechy, múku a prášok do pečiva. Hmotu nalejeme do cukrárskeho vrecka a tvarujeme rohlíčky na plech vyložený papierom na pečenie.
Rúru nastavíme na 100 °C a sušenie trvá 45 minút. Potom necháme vychladnúť.
Na miernom ohni rozpustíme Salko, cukor a čokoládu, potom pridáme kakao a miešame, kým zmes nezhustne.
Necháme zmes vychladnúť, potom pridáme tuk a vyšľaháme krém, ktorý nanášame na korpus. Dáme stuhnúť.
Načechráme to čokoládovou polevou.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Parížske rožky
Párížske rožky sú obľúbeným sladkým pečivom, ktoré pochádza z Francúzska, avšak v Slovenskej republike získali svoju vlastnú popularitu. Táto lahodná varianta pečiva sa vyrába z krehkého cesta a typicky sa plní orechovou alebo mandľovou náplňou. Po upečení sú posypané práškovým cukrom, čo im dodáva sladkokyslú chuť. Párížske rožky sú skvelým spestrením na sviatočnom stole a často sa podávajú pri rôznych oslavách či rodinných stretnutiach. Ich krehkosť a bohatá chuť si získajú každého milovníka sladkostí.