Vanilkové rohlíčky

Ach, tie vanilkové rohlíčky, po ktorých by sa jeden mohol utlouct! Ste skôr pre vlašské, alebo lieskové orechy? Môžu sa tiež pripraviť z mandlí alebo…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
300 g hladkej múky
80 g práškového cukru
100 g jemne strúhaných lieskových orieškov
0,5 vanilkového cukru
220 g masla (alebo iného tuku)
citronová kôra
2 žĺtky
Na obalenie
práškový cukor
vanilkový cukor
Postup varenia podľa receptu
Zmiešame múku s cukrom, vanilkou a nasekanými orechmi. Potom pridáme kúsky masla, žĺtky a nastrúhanú citrónovú kôru.
Všetky ingrediencie rýchlo spojíme v cesto. Postupne vytvarujeme dlhšie valčeky, nakrájame ich na kúska a vytvoríme z nich malé rožky.
Rožky umiestnime na plech vyložený teflónovou fóliou alebo papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre na 180 °C po dobu 7 až 10 minút.
Po upečení ihneď obalíme v cukre zmiešanom s vanilkou.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Vanilkové rohlíčky
Vanilkové rožky sú tradičné české vianočné cukrovinky, ktoré očarujú svojou jemnou chuťou a vôňou vanilky. Tieto malé, polmesiacové koláčiky sa vyrábajú z maslového cesta, do ktorého sa pridáva mletý orech, zvyčajne vlašský. Po upečení sa obalujú v práškovom cukre, čo im dodáva sladkosť a charakteristický vzhľad. Rožky sú obľúbené nielen počas Vianoc, ale aj po celý rok, často ako súčasť rodinných tradícií a sviatočných osláv. Ich krehká textura a lahodná chuť zaručujú, že rýchlo zmiznú z každého stola.