Rumové guľôčky s kokosom

Rumové guličky patrí medzi najobľúbenejšie vianočné cukrovinky, ktoré sa nepečú. Majú vôňu rumu, mletých orechov a kokosu, čo je vždy príjemné…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
150 g detských piškótov
100 g hrozienok
60 g masla (1/4 kocky masla)
2 lyžice nastrúhaných vlašských orechov
2 lyžice kakaa
3 lyžice práškového cukru
100 ml rumu (podľa chuti)
Na obalenie
strúhaný kokos
Postup varenia podľa receptu
Najprv nasekáme hrozienka na menšie kúsky, potom ich zalejeme rumom a necháme ich odpočívať po dobu jednej hodiny.
Maslo rozpustíme v mikrovlnke. Piškóty rozdrvíme a zmiešame ich s kakaom, orechmi a cukrom.
Všetky ingrediencie spolu zmiešame, prelejeme roztopeným maslom a pridáme hrozienka namočené v rume.
Hmotu spracujeme a vytvoríme malé guľôčky, ktoré na záver obalíme v kokose.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Rumové guľôčky s kokosom
Rumové guľôčky s kokosom sú obľúbenou sladkosťou, ktorá spája intenzívnu chuť rumu s jemnosťou kokosu. Tieto guľôčky sa zvyčajne vyrábajú z mletých sušienok, kakaa a roztopeného masla, ktoré sa následne zmiešajú s rumom a obalia v kokose. Sú ideálnym pohostením na oslavy alebo ako sladký darček. Príprava je jednoduchá a rýchla, čo z nich robí obľúbenú voľbu pre domácich pekárov. Tieto guľôčky potešia nielen dospelých, ale aj deti s ich lahodnou kombináciou chutí a textúr.