Škvarková nátierka

Škvarková nátierka
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Jednoduchý recept na škvarkovú nátierku.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

20 dkg škvarky
2 ks sterilizované uhorky
25 dkg mäkký salám
2 ks jarná cibuľka
mletá sladká paprika
pažítka
horčica
mletý čierny korenie
soľ

Postup varenia podľa receptu

Umele škvarky, údeninu a uhorky. Cibuľku očistíme a nasekáme nadrobno aj s natí.

V miske všetko dobre premiešame. Pomazánku dochutíme horčicou, soľou a korením.

Škvarkovú pomazánku podávame s čerstvým chlebom. Podľa chuti môžeme posypať mletou paprikou alebo pažítkou.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Škvarková nátierka

Škvarková nátierka je tradičná česká delikatesa, ktorá sa vyrába zo škvarkov, slaniny a cesnaku. Táto nátierka má intenzívnu chuť a je obľúbená ako pochúťka na chlebe alebo pečive. Často sa podáva na pohosteniach a rodinných oslavách. Príprava škvarkovej nátierky je rýchla a jednoduchá; škvarky sa rozmixujú s ďalšími ingredienciami, kým nevznikne jemná pasta. Je ideálna na raňajky či desiatu a mnohí ju milujú aj ako súčasť piknikových dobrôt.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.3/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Nátierka
Štítky: Česká kuchyňa, nátierka

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Škvarková nátierka.

Pridať komentár