Drožďová nátierka
![Drožďová nátierka](/i/sk/drozdova-natierka.jpg)
Olúpanú cibuľku na jemno nasekáme a na rozpálenej panvici s olejom dozlatista osmažíme. K tomu pridáme rozdrobené droždie a horčicu a to za neustáleho miešania. Do misky si rozbijeme vajce, osoľujeme, okoreníme a rozšľaháme.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 ks cibuľa
1 lyžica plnotučná horčica
3 ks vajcia
1 ks kvasnice
soľ, korenie
podľa potreby olej na smaženie
na ozdobu pažítka
Postup varenia podľa receptu
Akonáhle sa všetko na panvici spojí, prilievame rozšľahané vajce. Opäť neustále miešame, kým sa nátierka nesrazí.
Nátierku natierame teplú na čerstvé pečivo. Môžeme dozdobiť nasekanou pažítkou.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Drožďová nátierka
Drožďová nátierka je obľúbená česká pochúťka, ktorá sa získava z droždia, teda kvasníc. Tento pokrm je nielen chutný, ale aj veľmi zdravý, plný vitamínov skupiny B a bielkovín. Príprava je jednoduchá: droždie sa rozpustí na masle, pridá sa vajce, soľ a korenie. Výslednú zmes je možné posypať nasekanou pažítkou alebo petržlenovou vňaťou. Nátierka sa skvele hodí na čerstvý chlieb alebo rožok, ideálna na raňajky či ľahkú večeru. Vďaka svojej jednoduchosti a výživovým hodnotám je táto nátierka v českých domácnostiach veľmi obľúbená.