Sardinková pomazánka

Sardinky zmiešame s mliekom, tvarohom a citrónovou šťavou, všetko rozmačkáme vidličkou. Potom pridáme jemne nakrájanú cibuľu, cesnak, maslo, syr, horčicu a pažítku.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 sardinky vo vlastnej šťave
1 tvaroh (250g)
1 mäkký syr
1 lyžica mlieka
1 lyžica masla
1 čajová lyžička horčice
2 lyžice majonézy (nemusí byť)
1 cibuľa
1 vajce natvrdo
malinko citrónovej šťavy
1 strúčik prelisovaného cesnaku
kúsok ančovičkového pretlaku
soľ
pažítka
Postup varenia podľa receptu
Sardinky zmiešame s mliekom, tvarohom a citrónovou šťavou a vidličkou ich rozmačkáme. Pridáme jemne nakrájanú cibuľu, cesnak, maslo, syr, horčicu, pažítku, nastrúhané vychladené vajce a ančovičkovú pastu. Kto chce, môže pridať majonézu a podľa chuti osoliť.
Všetky ingrediencie poriadne premiešame alebo rozmixujeme a nanesieme na akékoľvek pečivo.
Paradajky a čerstvá paprika môžu slúžiť ako ozdoba.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Sardinková pomazánka
Šprotyová nátierka je lahodný a výživný pokrm, ktorý si získava obľubu v slovenských domácnostiach. Hlavnými ingredienciami sú konzervované šproty, ktoré sa miešajú s maslom alebo tvarohom, a dochucujú sa cibuľou, citrónom a korením. Nátierka sa skvele hodí na čerstvý chlieb alebo ako súčasť rôznych predjedál. Jej príprava je jednoduchá a rýchla, čo ju robí ideálnou voľbou pre rýchlu desiatu alebo pohostenie hostí. Šprotyová nátierka je tiež zdrojom omega-3 mastných kyselín a ďalších dôležitých živín.