Sardinková pomazánka

Sardinková pomazánka
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 5

Sardinky zmiešame s mliekom, tvarohom a citrónovou šťavou, všetko rozmačkáme vidličkou. Potom pridáme jemne nakrájanú cibuľu, cesnak, maslo, syr, horčicu a pažítku.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

1 sardinky vo vlastnej šťave
1 tvaroh (250g)
1 mäkký syr
1 lyžica mlieka
1 lyžica masla
1 čajová lyžička horčice
2 lyžice majonézy (nemusí byť)
1 cibuľa
1 vajce natvrdo
malinko citrónovej šťavy
1 strúčik prelisovaného cesnaku
kúsok ančovičkového pretlaku
soľ
pažítka

Postup varenia podľa receptu

Sardinky zmiešame s mliekom, tvarohom a citrónovou šťavou a vidličkou ich rozmačkáme. Pridáme jemne nakrájanú cibuľu, cesnak, maslo, syr, horčicu, pažítku, nastrúhané vychladené vajce a ančovičkovú pastu. Kto chce, môže pridať majonézu a podľa chuti osoliť.

Všetky ingrediencie poriadne premiešame alebo rozmixujeme a nanesieme na akékoľvek pečivo.

Paradajky a čerstvá paprika môžu slúžiť ako ozdoba.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Sardinková pomazánka

Šprotyová nátierka je lahodný a výživný pokrm, ktorý si získava obľubu v slovenských domácnostiach. Hlavnými ingredienciami sú konzervované šproty, ktoré sa miešajú s maslom alebo tvarohom, a dochucujú sa cibuľou, citrónom a korením. Nátierka sa skvele hodí na čerstvý chlieb alebo ako súčasť rôznych predjedál. Jej príprava je jednoduchá a rýchla, čo ju robí ideálnou voľbou pre rýchlu desiatu alebo pohostenie hostí. Šprotyová nátierka je tiež zdrojom omega-3 mastných kyselín a ďalších dôležitých živín.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.8/5 (33 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Nátierka
Tag: občerstvenie, ryby, ľahké, rýchle, bežný deň, večera, česká, ľahký, pre začiatočníkov, nátierky, studená kuchyňa, raňajky, rybie

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Sardinková pomazánka.

Pridať komentár