Hummus z červenej šošovice

Šošovicu prepláchneme, pridáme tri šálky vody a uvaríme, kým nezmäkne. Potom ju necháme vychladnúť. Zmiešame šošovicu, roztlačené strúčiky cesnaku, sezamovú pastu a olivový olej.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1,5 hrnku červenej šošovice
0,5 hrnku sezamovej pasty tahini
2 strúčiky cesnaku
1 lyžica olivového oleja
šťava z 1 - 2 citrónov (podľa chuti)
rímsky kmín
soľ a pepper
(hrnček = 200 ml)
Postup varenia podľa receptu
Šošovicu umyjeme, pridáme tri hrnčeky vody a varíme, kým nezmäkne. Potom ju necháme vychladnúť.
Do food procesora dáme šošovicu, rozmačkaný cesnak, tahini a olivový olej a všetko rozmixujeme. Ochutíme citrónovou šťavou, rímskym kmínom, soľou a korením. Servírujeme s pečivom.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Hummus z červenej šošovice
Hummus z červenej šošovice je skvelou alternatívou k tradičnému hummusu. Tento chutný pomazánka sa pripravuje z varenej černej šošovice, tahini, cesnaku a citrónovej šťavy. Vďaka červenej šošovici má jemnú textúru a príjemnú, mierne sladkú chuť. Je bohatý na bielkoviny a vlákninu, čo z neho robí výživnú desiatu alebo predkrm. Môžete ho podávať s čerstvou zeleninou, pita chlebom alebo ako súčasť ďalších jedál. Hummus z červenej šošovice je nielen zdravý, ale aj rýchly a jednoduchý na prípravu.