Hummus z červenej šošovice

Hummus z červenej šošovice
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Šošovicu prepláchneme, pridáme tri šálky vody a uvaríme, kým nezmäkne. Potom ju necháme vychladnúť. Zmiešame šošovicu, roztlačené strúčiky cesnaku, sezamovú pastu a olivový olej.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

1,5 hrnku červenej šošovice
0,5 hrnku sezamovej pasty tahini
2 strúčiky cesnaku
1 lyžica olivového oleja
šťava z 1 - 2 citrónov (podľa chuti)
rímsky kmín
soľ a pepper
(hrnček = 200 ml)

Postup varenia podľa receptu

Šošovicu umyjeme, pridáme tri hrnčeky vody a varíme, kým nezmäkne. Potom ju necháme vychladnúť.

Do food procesora dáme šošovicu, rozmačkaný cesnak, tahini a olivový olej a všetko rozmixujeme. Ochutíme citrónovou šťavou, rímskym kmínom, soľou a korením. Servírujeme s pečivom.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Hummus z červenej šošovice

Hummus z červenej šošovice je skvelou alternatívou k tradičnému hummusu. Tento chutný pomazánka sa pripravuje z varenej černej šošovice, tahini, cesnaku a citrónovej šťavy. Vďaka červenej šošovici má jemnú textúru a príjemnú, mierne sladkú chuť. Je bohatý na bielkoviny a vlákninu, čo z neho robí výživnú desiatu alebo predkrm. Môžete ho podávať s čerstvou zeleninou, pita chlebom alebo ako súčasť ďalších jedál. Hummus z červenej šošovice je nielen zdravý, ale aj rýchly a jednoduchý na prípravu.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.7/5 (31 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Nátierka
Tag: strukoviny, varenie, bežný deň, ľahký, pre začiatočníkov, zdravé, vegetarianské, nátierky, šošovka

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Hummus z červenej šošovice.

Pridať komentár