Pomazánka z marinovanej uhorky

Pomazánka z marinovanej uhorky
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Tvaroh zmiešame s maslom, potom pridáme kečup a nastrúhané vajcia s uhorkou. Všetko dôkladne premiešame, dochutíme soľou a ľahko okyslíme citrónom podľa chuti a nakoniec...

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

250 g mäkkého tvarohu
200 g šalátovej uhorky
50 g masla
30 g kečupu
2-3 vajcia natvrdo
citronová šťava
pažítka
soľ

Postup varenia podľa receptu

Tvaroh zmiešame s maslom, potom pridáme kečup, nastrúhané vajcia a uhorku. Všetko dôkladne premiešame, dochutíme soľou a troškou citrónu podľa chuti, a nakoniec pridáme nasekanú petržlenovú vňať. Servírujeme s bielym pečivom.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Pomazánka z marinovanej uhorky

Pomazánka zuh šalátovej uhorky je osviežujúci a zdravý pokrm, ideálny ako ľahká desiata alebo predjedlo. Hlavnými ingredienciami sú čerstvé šalátové uhorky, ktoré sú nastrúhané alebo nakrájané na malé kúsky. Pomazánka sa často obohacuje o jemný tvaroh, jogurt, bylinky a korenie, čo jej dodáva lahodnú chuť. Je perfektná na chlebe alebo ako dip k zelenine. Tento recept je rýchly na prípravu a výborne osvieži v horúcich letných dňoch.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.1/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Nátierka
Tag: občerstvenie, ľahké, rýchle, sviatočné / nedeľné, bežný deň, večera, slané, lacné, česká, ľahký, pre začiatočníkov, letné recepty, bezmäsité jedlá, uhorky, nátierky, studená kuchyňa, do 10 minút, tvarohové

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Pomazánka z marinovanej uhorky.

Pridať komentár