Pomazánka z pečenej červenej repy - na chlebíky

Najprv si pripravíme pečenú červenú repu. Dôkladne umyté a nelúpané bulvy zabalíme jednotlivé do alobalu a pečieme ich približne 60 až 80 minút. Ideálne je, keď pečieme…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
500 g pečená červená repa
4 ks varené vajíčko na tvrdo
soľ
korenie
120 - 150 g kyslej smotany
horčica
Postup varenia podľa receptu
Najprv upečieme červenú repu. Omyté bulvy zabalíme jednotlivé do alobalu a pečieme asi 60 - 80 minút. Najlepšie je piecť ju súčasne s mäsom v inom pekáči. (Je výhodné upiecť viac kusov, pretože v chladničke vydrží niekoľko dní a dá sa použiť na šaláty a podobne.)
Uvarené vajcia a vychladenú ošúpanú repu nastrúhame na strúhadle so slzičkovým tvarom.
Ochuťte soľou a korením, pridajte horčicu podľa vlastnej chuti a zmiešajte so smotanou. Potom nechajte odstáť v chlade.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Pomazánka z pečenej červenej repy - na chlebíky
Pomazánka z pečenej červenej repy je lahodný vegetariánsky pokrm, ktorý obohatí každé raňajky alebo desiatu. Táto zdravá pochúťka, vyrobená z jemne pečenej repy, cesnaku a tvarohu, sa skvele hodí ako pomazánka na chrumkavé toastové chleby. Jej jemná, ale výrazná chuť poteší nielen milovníkov zeleniny, ale aj tých, ktorí hľadajú alternatívu k tradičným mäsovým pomazánkam. Navyše červená repa je bohatá na vitamíny a minerály, čo dodáva tomuto jedlu nielen skvelú chuť, ale aj nutričnú hodnotu.