Pomazánka z tuniaka

Pre rýchlu a jednoduchú desiatu si môžeme urobiť skvelú tuniakovú nátierku. Stačí dôkladne zmiešať všetky ingrediencie a nechať…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
160 g tuniaka v oleji (2 plechovky)
1 stredne veľká cibuľa
2 lyžice majonézy (najlepšie light)
2 lyžice horčice
1 lyžica kečupu
1 vajce
50 g taveného syra
soľ
mletý čierny rad
Postup varenia podľa receptu
Vajcia varíme vo vriacej vode približne 10 minút, aby stuhli. Následne ich rýchlo ochladíme ponorením do studenej vody, počkáme, kým vychladnú, a potom ich ošúpeme.
Cibuľu ošúpeme a nakrájame na malé kúsky, potom ju vložíme do misy.
Do zmesi pridáme tuniaka z konzervy a vylejeme olej.
Vajcia uvaríme a nastrúhame, potom pridáme ostatné suroviny a dôkladne všetko premiešame.
Dochutíme soľou a korením podľa vlastného uváženia.
Pomazánka chutí najlepšie, keď ju necháme deň odpočívať v chladničke.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Pomazánka z tuniaka
Pomazánka z tuniaka je obľúbený pokrm, ktorý sa skvele hodí na chlebíčky alebo k zakúsnutiu s čerstvým pečivom. Jej príprava je rýchla a jednoduchá – stačí zmiešať konzervovaného tuniaka s majonézou, horčicou a cibuľkou. Môžete ju obohatiť o bylinky, ako je kôpor alebo petržlen, čo dodá jedlu sviežu chuť. Táto pomazánka je nielen chutná, ale aj zdravá, keďže tuniak je bohatý na omega-3 mastné kyseliny a bielkoviny. Ideálna voľba pre rýchlu desiatu alebo občerstvenie pri spoločenských akciách!