Pomazánka z tuniaka

Pomazánka z tuniaka
Doba prípravy: 10 minút
Doba varenia: 10 minút
Porcie: 1

Pre rýchlu a jednoduchú desiatu si môžeme urobiť skvelú tuniakovú nátierku. Stačí dôkladne zmiešať všetky ingrediencie a nechať…

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

160 g tuniaka v oleji (2 plechovky)
1 stredne veľká cibuľa
2 lyžice majonézy (najlepšie light)
2 lyžice horčice
1 lyžica kečupu
1 vajce
50 g taveného syra
soľ
mletý čierny rad

Postup varenia podľa receptu

Vajcia varíme vo vriacej vode približne 10 minút, aby stuhli. Následne ich rýchlo ochladíme ponorením do studenej vody, počkáme, kým vychladnú, a potom ich ošúpeme.

Cibuľu ošúpeme a nakrájame na malé kúsky, potom ju vložíme do misy.

Do zmesi pridáme tuniaka z konzervy a vylejeme olej.

Vajcia uvaríme a nastrúhame, potom pridáme ostatné suroviny a dôkladne všetko premiešame.

Dochutíme soľou a korením podľa vlastného uváženia.

Pomazánka chutí najlepšie, keď ju necháme deň odpočívať v chladničke.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Pomazánka z tuniaka

Pomazánka z tuniaka je obľúbený pokrm, ktorý sa skvele hodí na chlebíčky alebo k zakúsnutiu s čerstvým pečivom. Jej príprava je rýchla a jednoduchá – stačí zmiešať konzervovaného tuniaka s majonézou, horčicou a cibuľkou. Môžete ju obohatiť o bylinky, ako je kôpor alebo petržlen, čo dodá jedlu sviežu chuť. Táto pomazánka je nielen chutná, ale aj zdravá, keďže tuniak je bohatý na omega-3 mastné kyseliny a bielkoviny. Ideálna voľba pre rýchlu desiatu alebo občerstvenie pri spoločenských akciách!

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.8/5 (35 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Nátierka
Tag: občerstvenie, varenie, ľahké, rýchle, bežný deň, večera, česká, ľahký, pre začiatočníkov, do 20 minút, večierky a oslavy, nátierky, studená kuchyňa, rybie, silvester

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Pomazánka z tuniaka.

Pridať komentár