Vajíčková tiež pomazánka

Vajíčková tiež pomazánka
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Kto by sa varil s náročnou večerou, keď je vonku tak krásne počasie. Urobme si vajíčkovú nátierku zo surovín, čo má každý doma.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

2 polievkové lyžice majonéza
1-2 štipky soľ
5 ks vajíčka
1-2 štipky čierny korenie - mletý
2 strúčiky kvalitný cesnak

Postup varenia podľa receptu

Cesnak si ošúpeme a dva prelisované strúčiky dáme do misy.

Na sporák dáme hrniec s vodou a vložíme vajcia, ktoré uvaríme natvrdo. Pripravíme si krájač na vajcia. Po uvarení vložíme do krájača a vajcia rozkrájame. Vysypeme do misy.

Okrášlime a osolíme. Pridáme dve lyžice majonézy.

Zamiešame a máme hotovo. Prestreme si pekne stôl. Pripravíme pečivo. K tomu si môžeme dať pár cherry paradajok a môžeme podávať večeru.

Dobru chuť.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Vajíčková tiež pomazánka

Vajíčková nátierka je obľúbené jedlo, ktoré sa často pripravuje na raňajky či olovranty. Základnými ingredienciami sú varené vajcia, majonéza alebo maslo a horčica. Ďalej sa pridávajú jemne nakrájané cibuľa a pažítka pre zvýraznenie chuti. Všetko sa dôkladne premieša, prípadne dochutí soľou a korením. Nátierka sa najčastejšie podáva na čerstvom chlebe alebo rožku. Jednoduchosť prípravy a lahodná chuť robia z vajíčkovej nátierky populárnu voľbu nielen doma, ale aj na rôznych slávnostných podujatiach a piknikoch.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.5/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Nátierka, Veľká noc
Štítky: Česká kuchyňa, nátierka, vegetariánsky recept

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Vajíčková tiež pomazánka.

Pridať komentár