Vajíčková tiež pomazánka
![Vajíčková tiež pomazánka](/i/sk/vajickova-tiez-pomazanka.jpg)
Kto by sa varil s náročnou večerou, keď je vonku tak krásne počasie. Urobme si vajíčkovú nátierku zo surovín, čo má každý doma.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
2 polievkové lyžice majonéza
1-2 štipky soľ
5 ks vajíčka
1-2 štipky čierny korenie - mletý
2 strúčiky kvalitný cesnak
Postup varenia podľa receptu
Cesnak si ošúpeme a dva prelisované strúčiky dáme do misy.
Na sporák dáme hrniec s vodou a vložíme vajcia, ktoré uvaríme natvrdo. Pripravíme si krájač na vajcia. Po uvarení vložíme do krájača a vajcia rozkrájame. Vysypeme do misy.
Okrášlime a osolíme. Pridáme dve lyžice majonézy.
Zamiešame a máme hotovo. Prestreme si pekne stôl. Pripravíme pečivo. K tomu si môžeme dať pár cherry paradajok a môžeme podávať večeru.
Dobru chuť.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Vajíčková tiež pomazánka
Vajíčková nátierka je obľúbené jedlo, ktoré sa často pripravuje na raňajky či olovranty. Základnými ingredienciami sú varené vajcia, majonéza alebo maslo a horčica. Ďalej sa pridávajú jemne nakrájané cibuľa a pažítka pre zvýraznenie chuti. Všetko sa dôkladne premieša, prípadne dochutí soľou a korením. Nátierka sa najčastejšie podáva na čerstvom chlebe alebo rožku. Jednoduchosť prípravy a lahodná chuť robia z vajíčkovej nátierky populárnu voľbu nielen doma, ale aj na rôznych slávnostných podujatiach a piknikoch.