Kvasnicová nátierka

Kvasnicová nátierka
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Kvasnicová nátierka, ktorá má skvelú chuť a ešte veľa vitamínov.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

4 kocky kvasnice
3 - 4 ks vajcia
2 ks cibuľa
2 lyžice maslo
mletý čierny korenie
soľ

Postup varenia podľa receptu

Olúpeme cibuľu a nadrobno nakrájame. Kvasnice rozdrobníme na menšie kúsky.

Rozohrievame maslo a orestujeme cibuľu. Pridáme kvasnice a necháme ich rozpustiť. Vmiešame vajcia, osolíme a okoreníme. Všetko premiešame a odstránime z ohňa, aby pomazánka nebola suchá.

Kvasnicovú pomazánku podávame s čerstvým chlebom.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Kvasnicová nátierka

Kvasnicová nátierka je tradičné české jedlo, ktoré sa pripravuje z kvasníc, masla a rôznych korenín. Táto výživná nátierka je obľúbená ako na raňajky, tak na desiatu. Obsahuje vysoký podiel bielkovín a vitamínov, čo ju robí ideálnou voľbou pre zdravú stravu. Nátierka sa často podáva na čerstvom chlebe alebo žemli a môže byť doplnená napríklad cibuľou alebo pažítkou na zvýraznenie chuti. Jej jedinečná, jemne slaná chuť si získava srdcia mnohých milovníkov českej kuchyne.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.1/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Nátierka
Tag: Česká kuchyňa, nátierka, vegetariánsky recept

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Kvasnicová nátierka.

Pridať komentár