Guacamole

Avokádo sa v poslednom čase teší rastúcej popularite. Vďaka svojmu obsahu zdravých tukov a bohatstvu minerálov sa považuje za vynikajúcu potravinu. Je dôležité…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
2 zrelé avokáda
6 lyžičiek citrónovej alebo limetkovej šťavy
2 menšie rajčiny
3 červené cibule
1 pálivá paprička
1 hrsť lístkov koriandra
2 strúčiky cesnaku
1/2 lyžičky soli
1 štipka mletého korenia
Postup varenia podľa receptu
Avokádo prekrojíme na polovicu, odstránime kôstku a vydlabeme dužinu. Potom ju rozmačkáme vidlicou.
Rajčatá vydlabeme, nakrájame na malé kúsky a zmiešame s avokádom.
Odlúpeme cibuľu a nasekáme ju na jemno. Pálivú papriku zbavíme semien a tiež ju jemne nakrájame. Strúčiky cesnaku olúpeme a prelisujeme.
K avokádu pridáme cibuľu, pálivú papriku, prelisovaný cesnak a koriander. Osolíme, okoreníme, zakvapkáme citrónovou šťavou a dôkladne premiešame.
Necháme to odpočívať v chladničke alebo na chladnom mieste a servírujeme s opekaným bielym toastovým chlebom alebo s tortilovými chipsami.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Guacamole
Guacamole je tradičný mexický dip vyrobený z avokáda, limetkovej šťavy, cibule, paradajok a koriandra. Tento krémový pokrm je obľúbený po celom svete ako príloha k tortilám, nachos alebo ako súčasť rôznych šalátov a tacos. Guacamole je bohaté na zdravé tuky, vitamíny a minerály, čo z neho robí nielen chutnú, ale aj výživnú voľbu. Jeho lahodná chuť a hodvábna textura ho robia ideálnym na zdieľanie na oslavách alebo predjedlách.