Vajíčková pomazánka so zelerom
![Vajíčková pomazánka so zelerom](/i/sk/vajickova-pomazanka-so-zelerom.jpg)
Z olúpaných, natvrdo uvarených vylúpeme žĺtky a bielky nasekáme. Opláchnutý zeler nakrájame na malé kusy a dáme na panvicu s roztopeným maslom a nechávame krátko podusiť. Šunku nakrájame na kocky.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
100 g maslo
2 - 3 lyžice majonéza
5 ks vajcia
80 g zeler
80 g šunka
1 lyžica dijonská horčica
podľa chuti mletý čierny korenie
soľ
Postup varenia podľa receptu
Žĺtky, horčicu a povolené maslo utierame dohromady do hladkej hmoty. Do toho vmiešame šunku s nasekanými bielkami, vychladnutý zeler a majonézu. Podľa chuti neskôr dochucujeme soľou a korením a dávame do chladu uležat.
Pomasť podávame na čerstvom pečive, podľa chuti dozdobené čerstvou zeleninou.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Vajíčková pomazánka so zelerom
Vajíčková nátierka so zelerom je skvelou voľbou pre rýchlu a chutnú desiatu. Jej základ tvoria jemne uvarené vajíčka, ktoré sa pravdepodobne kombinujú s jemným tvarohom alebo majonézou, čo jej dodáva krémovú konzistenciu. Zeler pridáva do nátierky sviežosť a chrumkavosť, čím sa stáva výnimočnou pochúťkou. Nátierku si môžete vychutnať na čerstvom chlebe alebo ako dip s čerstvou zeleninou. Je chutná, výživná a plná bielkovín – ideálna na obed aj raňajky.