Vajíčková pomazánka so zelerom

Vajíčková pomazánka so zelerom
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Z olúpaných, natvrdo uvarených vylúpeme žĺtky a bielky nasekáme. Opláchnutý zeler nakrájame na malé kusy a dáme na panvicu s roztopeným maslom a nechávame krátko podusiť. Šunku nakrájame na kocky.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

100 g maslo
2 - 3 lyžice majonéza
5 ks vajcia
80 g zeler
80 g šunka
1 lyžica dijonská horčica
podľa chuti mletý čierny korenie
soľ

Postup varenia podľa receptu

Žĺtky, horčicu a povolené maslo utierame dohromady do hladkej hmoty. Do toho vmiešame šunku s nasekanými bielkami, vychladnutý zeler a majonézu. Podľa chuti neskôr dochucujeme soľou a korením a dávame do chladu uležat.

Pomasť podávame na čerstvom pečive, podľa chuti dozdobené čerstvou zeleninou.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Vajíčková pomazánka so zelerom

Vajíčková nátierka so zelerom je skvelou voľbou pre rýchlu a chutnú desiatu. Jej základ tvoria jemne uvarené vajíčka, ktoré sa pravdepodobne kombinujú s jemným tvarohom alebo majonézou, čo jej dodáva krémovú konzistenciu. Zeler pridáva do nátierky sviežosť a chrumkavosť, čím sa stáva výnimočnou pochúťkou. Nátierku si môžete vychutnať na čerstvom chlebe alebo ako dip s čerstvou zeleninou. Je chutná, výživná a plná bielkovín – ideálna na obed aj raňajky.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.1/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Nátierka, Zeleninové
Štítky: Česká kuchyňa, nátierka

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Vajíčková pomazánka so zelerom.

Pridať komentár