Cesnaková nátierka
![Cesnaková nátierka](/i/sk/cesnakova-natierka.jpg)
Chutná pomazánka s cesnakom urobí radosť každému.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
trochu soli
eidam
kvalitný cesnak
majonéza
Postup varenia podľa receptu
Utierame si dva strúčiky cesnaku. Dáme do misky.
Na strúhadle si nastrúhame eidam (300 g) a prisypeme do misky k cesnaku. Lyžicou nandáme trochu majonézy a miešame. Môžeme ľahko osoliť.
A je hotovo.
Eidam môžeme nahradiť pomazánkovým maslom.
A tretia varianta, keď eidam nahradíme taveným syrom. Tá je u nás najobľúbenejšia.
Pomazánku natrieme na čerstvé pečivo (rožky na kolieska, veku a pod.) a môžeme servírovať. Na piatkový večer akoby stvorené...
Čo ste ešte nevedeli o recepte Cesnaková nátierka
Cesnaková nátierka je obľúbený pokrm, ktorý môžeme podávať ako predkrm alebo desiatu. Hlavnou ingredienciou je cesnak, ktorý dodáva nátierke výraznú chuť. Často sa pripravuje s tvarohom alebo syrom typu lučina, majonézou a korením. Nátierka je skvelá na čerstvé pečivo, ako sú bagety alebo rožky. Môžete ju obohatiť nasekanou pažítkou alebo petržlenom pre čerstvú chuť. Jej príprava je jednoduchá a rýchla, ideálna pre nečakané návštevy alebo večery, keď máte chuť na niečo pikantné a zároveň lahodné.