Cesnaková nátierka

Cesnaková nátierka
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Chutná pomazánka s cesnakom urobí radosť každému.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

trochu soli
eidam
kvalitný cesnak
majonéza

Postup varenia podľa receptu

Utierame si dva strúčiky cesnaku. Dáme do misky.

Na strúhadle si nastrúhame eidam (300 g) a prisypeme do misky k cesnaku. Lyžicou nandáme trochu majonézy a miešame. Môžeme ľahko osoliť.

A je hotovo.

Eidam môžeme nahradiť pomazánkovým maslom.

A tretia varianta, keď eidam nahradíme taveným syrom. Tá je u nás najobľúbenejšia.

Pomazánku natrieme na čerstvé pečivo (rožky na kolieska, veku a pod.) a môžeme servírovať. Na piatkový večer akoby stvorené...

Čo ste ešte nevedeli o recepte Cesnaková nátierka

Cesnaková nátierka je obľúbený pokrm, ktorý môžeme podávať ako predkrm alebo desiatu. Hlavnou ingredienciou je cesnak, ktorý dodáva nátierke výraznú chuť. Často sa pripravuje s tvarohom alebo syrom typu lučina, majonézou a korením. Nátierka je skvelá na čerstvé pečivo, ako sú bagety alebo rožky. Môžete ju obohatiť nasekanou pažítkou alebo petržlenom pre čerstvú chuť. Jej príprava je jednoduchá a rýchla, ideálna pre nečakané návštevy alebo večery, keď máte chuť na niečo pikantné a zároveň lahodné.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.2/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Nátierka
Štítky: Česká kuchyňa, nátierka

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Cesnaková nátierka.

Pridať komentár