Pomazánka z nivy

Rýchla a jednoduchá nátierka z nivy je ideálna na jednohubky alebo chlebíčky. Najlepšie si ju vychutnáte druhý deň, keď sa chute spoja a rozvinú.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
100 g nivy
100 g taveného smotanového syra
100 g kyslej smotany
cibuľa (podľa chuti)
Na ozdobenie
jarna cibuľka
orechy
Postup varenia podľa receptu
Nivu nastrúhame na jemno.
Olúpeme cibuľu a nasekáme ju na malé kúsky.
Smetanový syr zmiešame s kyslou smotanou a vmiešame nastrúhanú nivu.
Zmiešame to a pridáme jemne nasekanú cibuľu podľa chuti.
Na rožky používame špičku vidličky a zdobíme ich nasekanou natí jarnej cibuľky alebo orechmi.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Pomazánka z nivy
Pomazánka z nivy je obľúbený a chutný pokrm, ktorý sa často podáva na chlebe alebo ako súčasť rôznych predkrmov. Jej základ tvorí výrazný syr niva, ktorý sa mieša s maslom, tvarohom alebo jogurtom pre dosiahnutie krémovej konzistencie. Pomazánku je možné obohatiť o čerstvé bylinky, cesnak či orechy podľa chuti. Vďaka svojej pikantnej chuti a vôni je ideálnou voľbou pre oslavy, rodinné stretnutia alebo ako pohostenie pre hostí. Je rýchla a jednoduchá na prípravu, čo ju robí veľmi obľúbenou v slovenských domácnostiach.