Baileys likér
![Baileys likér](/i/sk/baileys-liker.jpg)
Vyskúšajte recept na obľúbený Baileys likér.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
500 ml rum
1 balíček mandľový pudingový prášok
2 plechovky salko
500 ml mlieko
1 dl šľahačka
1 ks vanilkový cukor
Postup varenia podľa receptu
Obe neotvorené plechovky salka dáme variť na 2 hodiny do vody. Konzervy musia byť celú dobu ponorené vo vode. Tým dosiahneme, že cukor v salku zkaramelizuje. Uvarené salka necháme v plechovkách vychladnúť.
Z mlieka, vanilkového cukru a pudingového prášku pripravíme puding, ktorý za stáleho miešania necháme vychladnúť. Miešanie je dôležité, lebo by sa inak mohol vytvoriť škraloup.
Vlažný puding zmiešame s karamelovými salkami, rumom a nakoniec pridáme šľahačku.
Hotový likér necháme minimálne 12 hodín uležat'. Baileys podávame vychladený s kockou ľadu.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Baileys likér
Baileys je obľúbený smotanový likér, ktorý pochádza z Írska. Spojuje jemnú írsku smotanu s whiskey, čokoládou a vanilkou, čo vytvára lahodný a krémový nápoj. Tento likér sa často vychutnáva samotný, na ľade alebo ako súčasť rôznych koktailov a dezertov. Je ideálny na oslavy a špeciálne príležitosti. Baileys sa tiež skvele hodí na prípravu kávových nápojov, ako je napríklad Baileys latte, čím dodáva káve lahodnú krémovú chuť.