Baileys likér

Baileys likér
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Vyskúšajte recept na obľúbený Baileys likér.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

500 ml rum
1 balíček mandľový pudingový prášok
2 plechovky salko
500 ml mlieko
1 dl šľahačka
1 ks vanilkový cukor

Postup varenia podľa receptu

Obe neotvorené plechovky salka dáme variť na 2 hodiny do vody. Konzervy musia byť celú dobu ponorené vo vode. Tým dosiahneme, že cukor v salku zkaramelizuje. Uvarené salka necháme v plechovkách vychladnúť.

Z mlieka, vanilkového cukru a pudingového prášku pripravíme puding, ktorý za stáleho miešania necháme vychladnúť. Miešanie je dôležité, lebo by sa inak mohol vytvoriť škraloup.

Vlažný puding zmiešame s karamelovými salkami, rumom a nakoniec pridáme šľahačku.

Hotový likér necháme minimálne 12 hodín uležat'. Baileys podávame vychladený s kockou ľadu.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Baileys likér

Baileys je obľúbený smotanový likér, ktorý pochádza z Írska. Spojuje jemnú írsku smotanu s whiskey, čokoládou a vanilkou, čo vytvára lahodný a krémový nápoj. Tento likér sa často vychutnáva samotný, na ľade alebo ako súčasť rôznych koktailov a dezertov. Je ideálny na oslavy a špeciálne príležitosti. Baileys sa tiež skvele hodí na prípravu kávových nápojov, ako je napríklad Baileys latte, čím dodáva káve lahodnú krémovú chuť.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.6/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Nápoje
Štítky: Slovenská kuchyňa, vegetariánsky recept

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Baileys likér.

Pridať komentár