Cícer

Cícer
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Máte radi cícer? Poďte si ho uvariť!

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

pepř - čierny mletý
2 strúčiky český cesnak
1 hrsť listy petržlenovej vňate
1 polievková lyžica pravé maslo
0,5 balenia cícer

Postup varenia podľa receptu

Kúpenú cícer si dáme večer do vody a druhý deň ráno ho môžeme začať variť.

Naplníme si do hrnca vodu a nasypeme predmáčaný cícer. Budeme ho variť približne trištvrte hodiny.

Na konci varenia skúšame tvrdosť cíceru, aby nebol prehnane mäkký.

Zlejeme vodu.

Zabeháme si na záhradu pre petržlen a cesnak.

Petržlen umyjeme a otrháme lístky. Cesnak zbavíme šupky a asi dva strúčiky (alebo viac) pokrájame.

Cícer preložíme do nižšieho hrnca a niekoľko minút opražíme. Uvidíte, aká sa z neho line vôňa.

Odrežte a vložte kúsok masla. Premiešajte.

Okoreňte. Vhoďte lístky petržlenu. Prisypte cesnak.

Jemne premiešame. Pár minút opražíme a môžeme servírovať.

Servíruje sa ako samostatné jedlo, alebo k tomu upečte napr. kuracie stehná. Záleží na vás, aké mäso k cícere vyberiete. Dobrú chuť.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Cícer

cícer, známy tiež ako rímsky hrach, je strukovina populárna v kuchyniach po celom svete. Bohatý na bielkoviny a vlákninu, je ideálny pre vegetariánov a vegánov. Cícer je základnou surovinou pre obľúbené jedlá ako hummus a falafel. Môže sa pridávať do šalátov, polievok alebo ako príloha. Variaci cícer má krémovú textúru a jemne orieškovú chuť. Je tiež zdrojom mnohých dôležitých živín, ako sú železo, fosfor a vitamín B. Pri príprave jedál sa používa ako sušený, tak konzervovaný cícer.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.2/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Vegetariánske
Štítky: Česká kuchyňa, príloha, vegetariánsky recept

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Cícer.

Pridať komentár