Talianska polievka z paradajok

Talianska polievka z paradajok
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Najprv si prolisujeme cesnak a ten potom na panvici s olivovým olejom zľahka a krátko orestujeme, aby nám nezhořkol. Keď máme hotovo, cesnak z oleja vyberieme.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

olivový olej
1 konzerva rajčinový pretlak
0,5 kocky zeleninový bujón
1 balíček mozzarella
1 - 2 strúčiky cesnak
1 konzerva sterilizované rajčiny
čerstvá bazalka
3 štipky oregano
cukor
mletý čierny korenie

Postup varenia podľa receptu

Nakrájame si pripravené vyžmýkané paradajky a spoločne s ich šťavou ich dáme na pripravený olivový olej. Restujeme spoločne so zväzkom nakrájanej čerstvej bazalky, ktorú môžeme nahradiť aj tou sušenou. Takto robíme asi 15 minút.

K tomu pridáme paradajkový pretlak, bujón, oregano, podľa chuti cukor a opepriame, osolíme. Podľa potreby si dolijeme vodou. Takto necháme chvíľu povariť.

Polievka by mala byť hustejšia. Podávame s nakrájanou mozzarellou a opraženou bagetkou ozdobenou lístkom bazalky.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Talianska polievka z paradajok

Talijanská polievka z paradajok, známa ako "Zuppa di pomodoro", je obľúbeným jedlom talianskej kuchyne. Jej príprava je jednoduchá a rýchla, pričom hlavnými ingredienciami sú čerstvé paradajky, cibuľa, cesnak a bazalka. Táto polievka sa typicky podáva s kúskami chrumkavého chleba alebo parmezánom. Vďaka svojej osviežujúcej chuti a aromatickým bylinkám je ideálnou voľbou ako ľahký predjedlo či hlavné jedlo, ktoré poteší milovníkov dobrého jedla po celom svete.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.3/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Taliansky, Polievky, Vegetariánske, Zeleninové
Štítky: Talianska kuchyňa, polievka, vegetariánsky recept

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Talianska polievka z paradajok.

Pridať komentár