Talianska polievka z paradajok
![Talianska polievka z paradajok](/i/sk/talianska-polievka-z-paradajok.jpg)
Najprv si prolisujeme cesnak a ten potom na panvici s olivovým olejom zľahka a krátko orestujeme, aby nám nezhořkol. Keď máme hotovo, cesnak z oleja vyberieme.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
olivový olej
1 konzerva rajčinový pretlak
0,5 kocky zeleninový bujón
1 balíček mozzarella
1 - 2 strúčiky cesnak
1 konzerva sterilizované rajčiny
čerstvá bazalka
3 štipky oregano
cukor
mletý čierny korenie
Postup varenia podľa receptu
Nakrájame si pripravené vyžmýkané paradajky a spoločne s ich šťavou ich dáme na pripravený olivový olej. Restujeme spoločne so zväzkom nakrájanej čerstvej bazalky, ktorú môžeme nahradiť aj tou sušenou. Takto robíme asi 15 minút.
K tomu pridáme paradajkový pretlak, bujón, oregano, podľa chuti cukor a opepriame, osolíme. Podľa potreby si dolijeme vodou. Takto necháme chvíľu povariť.
Polievka by mala byť hustejšia. Podávame s nakrájanou mozzarellou a opraženou bagetkou ozdobenou lístkom bazalky.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Talianska polievka z paradajok
Talijanská polievka z paradajok, známa ako "Zuppa di pomodoro", je obľúbeným jedlom talianskej kuchyne. Jej príprava je jednoduchá a rýchla, pričom hlavnými ingredienciami sú čerstvé paradajky, cibuľa, cesnak a bazalka. Táto polievka sa typicky podáva s kúskami chrumkavého chleba alebo parmezánom. Vďaka svojej osviežujúcej chuti a aromatickým bylinkám je ideálnou voľbou ako ľahký predjedlo či hlavné jedlo, ktoré poteší milovníkov dobrého jedla po celom svete.