Cestoviny s rajčinami a mozzarellou

Cestoviny uvaríme podľa pokynov. Slaninu nakrájame na malé kúsky, cibuľu na jemno a cesnak na plátky. Slaninu osmažíme a keď je hotová, odložíme ju stranou.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
300 g dlhých cestovín (špagety, tagliatelle)
100 g anglickej slaniny
1 cibuľa
3-4 strúčiky cesnaku
paradajky v plechovke - 425 ml
150 g mozzarelly
bazalka čerstvá aj sušená
oreganum
lyžica lahôdkového droždia
štipka cukru a škorice
lyžička citrónovej šťavy
soľ
pepř
Postup varenia podľa receptu
Uvaríme cestoviny podľa pokynov. Slaninu nakrájame na malé kúsky, cibuľu nadrobno a cesnak na tenké plátky. Slaninu orestujeme a časť si odložíme na neskôr. Do zvyšku slaniny pridáme cibuľu a opekáme, až zezlátnu. Keď je cibuľa takmer hotová, pridáme cesnak.
Po chvíli pridáme paradajky, soľ, korenie a bylinky. Dusíme približne 8-10 minút. Ak niekto chce, môže všetko rozmixovať ponorným mixérom. Ja som to mixovala len čiastočne. Nakoniec vmiešame droždie, citrón, cukor a škoricu. Krátko povaríme a pridáme nakrájanú mozzarellu na kocky. Trochu si necháme na ozdobu.
Cestoviny pridáme do omáčky a dobre premiešame. Na tanier dáme cestoviny a posypeme ich zachovalou slaninou, mozzarellou a čerstvou bazalkou. Môžeme ich ešte pokvapkať olivovým olejom. Ja som pridala olivy, ale to bolo len na ozdobu.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Cestoviny s rajčinami a mozzarellou
cestoviny s paradajkami a mozzarellou sú chutným a osviežujúcim jedlom, ktoré si zamilujete. Tento recept kombinuje al dente uvarené cestoviny so šťavnatými paradajkami a krémovou mozzarellou, ktorá dodáva jedlu jemnosť. Čerstvá bazalka a olivový olej perfektne dopĺňajú chuť, zatiaľ čo parmezán môže pridať ďalšiu hĺbku. Ideálne ako ľahký obed alebo večera, toto jedlo je nielen rýchle na prípravu, ale aj zdravé a plné farieb, čo z neho robí obľúbenú voľbu pre milovníkov talianskej kuchyne.