Tagliatelle s olivami a zeleninou

Tento taliansky pokrm spája hladké tagliatelle s čerstvou zeleninou a intenzívnou chuťou olív, ktoré sú podčiarknuté voňavým cesnakom a čerstvými…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
250 g tagliatelle
1 lyžica olivového oleja
0,5 mladej cukety
2 stredné paradajky najlepšie oválne
2 strúčiky cesnaku
1 balenie mozzarelly
8-10 olív
soľ podľa chuti
0,5 čajovej lyžičky provensálskeho korenia
čerstvo mleté korenie
čerstvá bazalka
Postup varenia podľa receptu
Vo väčšom množstve osolenej vody uvaríme cestoviny tak, aby boli al dente, podľa pokynov na obale. Medzitým nakrájame umytú cuketu na kolieska a potom na štvrtiny. Rajčiny, zbavené semienok, nakrájame na prúžky a cesnak na tenké plátky. Všetko spolu orestujeme v hlbokej panvici na olivovom oleji.
Do zmesi pridáme provensálske korenie, čierne korenie, soľ a olivy nakrájané na polovice. Na záver vmiešame mozzarellu a scedené uvarené cestoviny a opatrne premiešame.
Servírujeme v hlbokom taniery s čerstvými listami bazalky a zakvapkáme olivovým olejom.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Tagliatelle s olivami a zeleninou
Tagliatelle s olivami a zeleninou je chutné a výživné jedlo, ktoré spája tradičnú taliansku cestovinu s bohatými chuťami čerstvej zeleniny. Táto kombinácia dusených cukiet, paprík a paradajok je obohatená slanými olivami, ktoré dodávajú pokrmu charakteristickú chuť. Tagliatelle, vyrobené z kvalitnej múky a vajec, skvele drží omáčku, čo zaručuje lahodný zážitok pri každom súste. Toto jedlo je ideálnou voľbou pre vegetariánske menu a skvele sa hodí ako na všedný deň, tak na slávnostné príležitosti.