Dýňové lasagne

Dýňové lasagne
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Dýňu dobre umyjeme a rozpůlíme pozdĺžne. Odstránime semiačka a dužinu nakrájame na malé kocky. Rajčatá vyberieme z oleja, necháme odkvapkať a následne ich nakrájame.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

800 g oranžovej tekvice Hokkaido
10 sušených paradajok naložených v oleji
2 cibule
2 strúčiky cesnaku
300 ml zeleninového vývaru
soľ a korenie
1 PL masla
1 PL hladkej múky
250 ml mlieka
strúhaný muškátový orech
16 ks lasagní
50 g strúhaného syra
maslo na vymazanie pekáča

Postup varenia podľa receptu

Tekvicu dôkladne umyjeme a pozdĺžne ju rozrežeme. Vydlabeme semienka a dužinu nakrájame na malé kocky. Paradajky vyberieme z oleja, necháme ich odkvapkať a potom ich nakrájame na drobné kúsky. Cibuľu a cesnak očistíme a nasekáme na jemno. Na veľkej panvici zahrejeme 2 polievkové lyžice oleja z paradajok a všetky pripravené ingrediencie krátko osmahneme. Pridáme 200 ml vývaru a varíme približne 5 minút. Osolíme a okoreníme podľa chuti.

Rúru predhrejeme na 200º C. V hrnci rozpustíme maslo, pridáme múku a pripravíme svetlú zálievku, ktorú následne zriedime mliekom. Necháme variť desať minút, občas premiešame, pridáme soľ, korenie a muškátový orech na dochutenie.

Najprv vymastíme zapekaciu misu maslom. Lasagne predvaríme v osolenej vode po dobu 3 až 5 minút. Potom ich spolu so zeleninou striedavo pokladáme do misy, pričom poslednú vrstvu tvoria lasagne. Na záver všetko zalijeme zvyšným vývarom a bešamelom, posypeme syrom a upečieme.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Dýňové lasagne

Tekvicové lasagne sú lahodným a zdravým jedlom, ideálnym na jesenné mesiace. Táto varianta tradičných lasagní spája plátky cestovín s krémovou tekvicovou náplňou, syrom a korením, čo vytvára úžasnú harmóniu chutí. Tekvica dodáva týmto lasagnám jemnú sladkosť a bohatú farbu, zatiaľ čo ďalšie ingrediencie dodávajú textúru a arómu. Tento pokrm je vhodný pre vegetariánov a dá sa ľahko prispôsobiť podľa vlastných preferencií. Vyskúšajte tekvicové lasagne ako skvelú alternatívu k bežným lasagnám a obohaťte svoj jedálniček o sezónne suroviny.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 3.5/5 (25 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Taliansky
Tag: cestoviny, restovanie, varenie, obed, bežný deň, večera, slané, česká, pečenie, vyprážanie, jesenné, zimné recepty, náročné, náročný, tekvica, zapečené cestoviny, lasagne

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Dýňové lasagne.

Pridať komentár