Dýňové lasagne

Dýňu dobre umyjeme a rozpůlíme pozdĺžne. Odstránime semiačka a dužinu nakrájame na malé kocky. Rajčatá vyberieme z oleja, necháme odkvapkať a následne ich nakrájame.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
800 g oranžovej tekvice Hokkaido
10 sušených paradajok naložených v oleji
2 cibule
2 strúčiky cesnaku
300 ml zeleninového vývaru
soľ a korenie
1 PL masla
1 PL hladkej múky
250 ml mlieka
strúhaný muškátový orech
16 ks lasagní
50 g strúhaného syra
maslo na vymazanie pekáča
Postup varenia podľa receptu
Tekvicu dôkladne umyjeme a pozdĺžne ju rozrežeme. Vydlabeme semienka a dužinu nakrájame na malé kocky. Paradajky vyberieme z oleja, necháme ich odkvapkať a potom ich nakrájame na drobné kúsky. Cibuľu a cesnak očistíme a nasekáme na jemno. Na veľkej panvici zahrejeme 2 polievkové lyžice oleja z paradajok a všetky pripravené ingrediencie krátko osmahneme. Pridáme 200 ml vývaru a varíme približne 5 minút. Osolíme a okoreníme podľa chuti.
Rúru predhrejeme na 200º C. V hrnci rozpustíme maslo, pridáme múku a pripravíme svetlú zálievku, ktorú následne zriedime mliekom. Necháme variť desať minút, občas premiešame, pridáme soľ, korenie a muškátový orech na dochutenie.
Najprv vymastíme zapekaciu misu maslom. Lasagne predvaríme v osolenej vode po dobu 3 až 5 minút. Potom ich spolu so zeleninou striedavo pokladáme do misy, pričom poslednú vrstvu tvoria lasagne. Na záver všetko zalijeme zvyšným vývarom a bešamelom, posypeme syrom a upečieme.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Dýňové lasagne
Tekvicové lasagne sú lahodným a zdravým jedlom, ideálnym na jesenné mesiace. Táto varianta tradičných lasagní spája plátky cestovín s krémovou tekvicovou náplňou, syrom a korením, čo vytvára úžasnú harmóniu chutí. Tekvica dodáva týmto lasagnám jemnú sladkosť a bohatú farbu, zatiaľ čo ďalšie ingrediencie dodávajú textúru a arómu. Tento pokrm je vhodný pre vegetariánov a dá sa ľahko prispôsobiť podľa vlastných preferencií. Vyskúšajte tekvicové lasagne ako skvelú alternatívu k bežným lasagnám a obohaťte svoj jedálniček o sezónne suroviny.