Ravioly plnené hovädzím mäsom v smotanovej omáčke

Zmiešame múku s vajíčkami, troškou oleja a štipkou soli. Ak je to potrebné, pridáme vodu. Vymiesime cesto a necháme ho odpočívať aspoň pol hodiny.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
Na cesto
200 g polohrubej múky
2 vajíčka
olej
soľ
voda podľa potreby
Náplň
250 g mletého hovädzieho mäsa (čerstvého)
Na omáčku
200 ml hustej smotany
30 g masla
55 g nastrúhaného parmezánu + na posypanie
muškátový oriešok
pepř
Postup varenia podľa receptu
Zmiešame múku s vajcami, pridáme trochu oleja a štipku soli. Podľa potreby môžeme pridať vodu. Vyhnietime cesto, ktoré potom necháme odpočívať v chladničke aspoň pol hodiny.
Mäso vložíme do misy, osolíme a dôkladne premiešame. Môžeme tiež pridať trochu nastrúhaného parmezánu.
Vykysnuté cesto rozdelíme na štyri rovnaké kusy a na dvoch z nich lyžicou umiestnime hromádky náplne.
Okraje potrieme rozšľahaným vajcom, zakryjeme zvyšnými plátmi cesta a poriadne ich rukami stlačíme, a to aj okolo jednotlivých hromádok.
Vytvorené ravioli vystrihneme (ak nemáme formu, môžeme použiť napríklad pohár) a následne ich varíme v osolenej vode približne 10 minút.
Na panvici rozpustíme maslo so smotanou a zahrejeme to zhruba jednu minútu.
Do zmesi vložíme uvarené ravioli a varíme ich po dobu 30 sekúnd. Následne primiešame zvyšok smotany, korenie, nastrúhaný muškátový oriešok a parmezán. Dôkladne premiešame, krátko povaríme a okamžite servírujeme.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Ravioly plnené hovädzím mäsom v smotanovej omáčke
Ravioli plnené hovädzím mäsom v smotanovej omáčke sú skvelým lahodným jedlom, ktoré spája taliansku tradíciu s bohatou chuťou. Cesto ravioli je jemné a krehké, zatiaľ čo náplň z hovädzieho mäsa je bohatá a plná umami. Smotanová omáčka dodáva jedlu krémovosť a jemnosť, čím perfektne vyvažuje intenzitu mäsa. Tento pokrm je ideálny pre zvláštne príležitosti aj každodenné večere, keď chcete potešiť svoje chuťové poháriky. Posypané čerstvou bylinkou, ako je bazalka alebo petržlen, tvorí povrchovú bodku pre dokonalý zážitok z jedla.