Ravioly plnené hovädzím mäsom v smotanovej omáčke

Ravioly plnené hovädzím mäsom v smotanovej omáčke
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 2

Zmiešame múku s vajíčkami, troškou oleja a štipkou soli. Ak je to potrebné, pridáme vodu. Vymiesime cesto a necháme ho odpočívať aspoň pol hodiny.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

Na cesto
200 g polohrubej múky
2 vajíčka
olej
soľ
voda podľa potreby

Náplň
250 g mletého hovädzieho mäsa (čerstvého)

Na omáčku
200 ml hustej smotany
30 g masla
55 g nastrúhaného parmezánu + na posypanie
muškátový oriešok
pepř

Postup varenia podľa receptu

Zmiešame múku s vajcami, pridáme trochu oleja a štipku soli. Podľa potreby môžeme pridať vodu. Vyhnietime cesto, ktoré potom necháme odpočívať v chladničke aspoň pol hodiny.

Mäso vložíme do misy, osolíme a dôkladne premiešame. Môžeme tiež pridať trochu nastrúhaného parmezánu.

Vykysnuté cesto rozdelíme na štyri rovnaké kusy a na dvoch z nich lyžicou umiestnime hromádky náplne.

Okraje potrieme rozšľahaným vajcom, zakryjeme zvyšnými plátmi cesta a poriadne ich rukami stlačíme, a to aj okolo jednotlivých hromádok.

Vytvorené ravioli vystrihneme (ak nemáme formu, môžeme použiť napríklad pohár) a následne ich varíme v osolenej vode približne 10 minút.

Na panvici rozpustíme maslo so smotanou a zahrejeme to zhruba jednu minútu.

Do zmesi vložíme uvarené ravioli a varíme ich po dobu 30 sekúnd. Následne primiešame zvyšok smotany, korenie, nastrúhaný muškátový oriešok a parmezán. Dôkladne premiešame, krátko povaríme a okamžite servírujeme.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Ravioly plnené hovädzím mäsom v smotanovej omáčke

Ravioli plnené hovädzím mäsom v smotanovej omáčke sú skvelým lahodným jedlom, ktoré spája taliansku tradíciu s bohatou chuťou. Cesto ravioli je jemné a krehké, zatiaľ čo náplň z hovädzieho mäsa je bohatá a plná umami. Smotanová omáčka dodáva jedlu krémovosť a jemnosť, čím perfektne vyvažuje intenzitu mäsa. Tento pokrm je ideálny pre zvláštne príležitosti aj každodenné večere, keď chcete potešiť svoje chuťové poháriky. Posypané čerstvou bylinkou, ako je bazalka alebo petržlen, tvorí povrchovú bodku pre dokonalý zážitok z jedla.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.6/5 (29 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Taliansky
Tag: hovädzie mäso, cestoviny, varenie, obed, sviatočné / nedeľné, bežný deň, večera, slané, náročné, náročný, večierky a oslavy, talianska, domáce cestoviny

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Ravioly plnené hovädzím mäsom v smotanovej omáčke.

Pridať komentár