Talianska Minestrone polievka
![Talianska Minestrone polievka](/i/sk/talianska-minestrone-polievka.jpg)
Nadrobno si nakrájame olúpané zemiaky, zeler, mrkvu, cuketu, cibuľu a cesnak, k tomu ešte rajčiny a fazuľky.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
100 g cuketa
50 ml olivový olej
60 g maslo
80 g špagety
100 g kôra z parmezánu
100 g fazuľky
60 g anglická slanina
2 ks zeler
2 polievkové lyžice rajčinový pretlak
1 zväzok čerstvá bazalka
100 g rajča
3 ks cibuľa
2 ks zemiak
3 strúčiky cesnak
2 ks mrkva
1,5 l zeleninový vývar
na ozdobu strúhaný parmezán
podľa chuti pepř
soľ
Postup varenia podľa receptu
Vo väčšom hrnci si rozpustíme maslo a olej. Na nich potom opražíme asi 3 minútky na drobnejšie nakrájanú slaninu. K tomu pridáme cibuľu s cesnakom a ďalšie 2 minútky opražíme. Potom pridáme zemiaky, mrkvu a zeler a ďalšie 3 minútky opražíme a miešame. Ďalej pridáme fazuľky a aj teraz pár minútky opražíme. Pridáme cukety a opäť rovnaký postup. Takto hrniec zakryjeme a necháme podusiť.
Po asi 20 minútach zmes podlejeme vývarom, k tomu pridáme pretlak a paradajky, bazalku a kôru z parmezánu. Podľa chuti potom opepriť a osoliť. Polievku privedieme k varu, teplotu znížime a ešte asi pol hodiny na miernom ohni povaríme. Polievku si odstavíme a vyberieme parmezánovú kôru.
Potom do nej nalámeme špagety a necháme ich v polievke asi 10 minút variť.
Nalitou minestrone polievku v tanieroch zdobíme nastrúhaným parmezánom.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Talianska Minestrone polievka
Italská Minestrone polievka je bohatý zeleninový pokrm, ktorý sa tradične pripravuje z rôznych druhov zeleniny, fazúľ a cestovín. Tento pokrm má svoj pôvod v Taliansku a každá oblasť má svoj vlastný recept, čo dodáva polievke jedinečný charakter. Základnými surovinami sú často paradajky, mrkva, zeler a cibuľa, ale variabilita ingrediencií je tým, čo robí minestrone tak výnimočnou. Polievka je nielen chutná, ale aj výživná, ideálna na zahriatie počas chladnejších dní.